Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ballet flamenc de José Huertas torna a actuar en Riba-roja amb el seu espectacle El Quixot

La companyia torna a casa el dissabte 15 d'octubre a les 19.30 h.

'CULTURA' 27 de setembre de 2022

Mentre el Ballet Flamenc de José hortes, es preparen per a estrenar el seu nou espectacle “TEBDEMIR, LA ULTIMA TRAICION. VISIGODA.”, tindrem l'oportunitat de poder tornar a gaudir en Riba-roja de “El Quixot, deliri Enfront de la Raó” El dissabte 15 d'Octubre​​ a les 19.30 a l'Auditori Municipal.  ​

L'espectacle “El Quixot. Deliri enfront de la raó “ torna de nou a casa de la mà del prestigiós ballarí i coreògraf, director de la companyia resident de Riba-roja “Mediterrani”, José Huertas.  Sota la direcció artística d'Hortes i Marta Fernández, aquest genuïna adaptació de "El Quixot" ha estat recorrent Espanya i ha actuat en destinacions internacionals. 

Madrid, Mallorca, Albacete, València, Conca, Huelva, Càceres, Zamora, Ciudad Real, Fuentealbilla, Lucena i Basa, són les ciutats on han pogut gaudir de l'espectacle a més de viatjar fins a Turquia i actuar en el Istanbul's Cemal Reşit Rei (CRR). 

L'espectacle conjuga la dansa, el folklore i el flamenc com a llenguatge per a transportar a l'espectador pel món oníric del gentilhome cavaller. Com explica l'artista, aquesta versió parteix d'un pensament sobre la figura del Quixot que, en la història, ha quedat com un home solitari sumit en les seues bogeries. “Però pot ser que el personatge creat per Cervantes, no fóra més boig que qualsevol de nosaltres”, matisa l'artista.

La música recull parts del Quixot creat pel músic austríac Ludwing Minkus, destacat compositor de música per a ballet que, gràcies a aquesta composició, va ser nomenat compositor oficial del Ballet Imperial rus.

També destaquen en la partitura creacions del músic del ballet Nacional d'Espanya, Diego Losada. Una guitarra espanyola és l'encarregada d'anar enllaçant la composició clàssica i les cançons per a aquest espectacle quixotesc.