Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja crea una comissió per a previndre el problema de l'assetjament sexual o per raó de sexe en les relacions laboral

La delegació s'encarregarà d'elaborar un protocol d'intervenció i prevenció, així com crear campanyes de sensibilització dirigides a la ciutadania.

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 19 de juny de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha constituït la Comissió Anti-assetjament amb l'objectiu de previndre, sensibilitzar i erradicar l'assetjament sexual o per raó de sexe en les relacions laborals de totes les persones que desenvolupen la seua activitat a l'Ajuntament. Aquesta comissió està composta per la regidor d'Igualtat, Lola Verdeguer, l'agent d'Igualtat, Verónica Blanco i representants de la plantilla municipal.

Aquesta comissió naix de la predisposició de l'Ajuntament de Riba-roja de vetlar pel dret a la dignitat, la integritat física i moral, el principi d'igualtat i la no discriminació per raó de sexe amb la finalitat de consolidar un ambient de treball respectuós i igualitari.

Mitjançant l'elaboració d'un Protocol d'Intervenció, el Consistori es compromet a regular la problemàtica de l'assetjament sexual o per raó de sexe en les relacions laborals. Accions que van des dels acudits o comentaris grollers, comentaris vexatoris sobre l'aspecte o l'aïllament per motius sexistes. Aquest compromís es durà a terme a través de l'adopció de mesures preventives, procediments d'actuació davant aquest tipus d'assetjament i mitjançant la creació de campanyes de sensibilització.

D'aquesta manera, cada departament rebrà una guia explicativa sobre el procediment a seguir en cas d'Assetjament Sexual o per Raó de Sexe, així com un cartell on s'expose el significat de tots dos conceptes. Tant la guia com el cartell estaran en un lloc visible de cada departament amb la finalitat que les persones que treballen en el mateix estiguen informades de com actuar en aquests casos. El protocol serà aplicable no solament a la plantilla de l'Ajuntament sinó també al col·lectiu de becaris i becàries i al personal en formació contractat, entre altres, sempre que desenvolupen la seua activitat dins de l'àmbit organitzatiu de l'empresa.

Paral·lelament, l'Ajuntament també ha participat en el programa “Més segures, més iguals”. Una iniciativa finançada pels fons del Pacte d'Estat i homologada per l'Institut de València d'Administració Pública que va instruir durant quatre setmanes a diferents agents de l'àmbit públic amb l'objectiu de detectar, previndre i actuar de manera integral i eficaç davant una situació de violència masclista. Tots ells van estudiar esta problemàtica des de totes les seues dimensions com a fenomen social, van analitzar el marc legislatiu vigent i van aprendre mesures de protecció, procediments d'actuació i pautes d'acompanyament.

Riba-roja de Túria, en la seua lluita contra la violència de gènere, contínua reforçant les seues accions dia rere dia per a convertir-se en una localitat lliure de masclisme i assetjament sexual.