Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Prop de 1800 atletes prendran aquest diumenge els carrers de Riba-roja de Túria en la 27ª Mitja Marató

La prova reina es disputa el diumenge 3 de març, a les 9.00 hores, simultàniament amb la setena edició de la 5k

'ESPORTS' 29 de febrer de 2024

Riba-roja es prepara per a rebre a prop de 1800 corredors i corredores que participaran aquest diumenge 3 de març (9.00 hores), en la 27a edició de la Mitja Marató de Riba-roja i la 5K.  L'esdeveniment esportiu més destacat de la localitat ha aconseguit una de les seues millors xifres de participació fins al moment, amb més de 300 corredors més que la passada edició, consolidant així la seua posició a nivell provincial com un dels principals esdeveniments esportius del primer trimestre de l'any. En total participaran 1308 atletes en la prova regna i 469 en la distància curta.

La resposta del món running subratlla la popularitat i la reputació creixent de la carrera, que ha anat guanyant reconeixement en els últims anys gràcies a la seua excel·lent organització i l'ambient vibrant que ofereix. Entitats socials i clubs esportius de la localitat es bolquen cada any en la prova, cobrint els punts d'avituallament i animació durant el recorregut.

D'entre els clubs amb més participants destaquen el Redolat Team, Runners Ciutat de València, Paterna Runners Club, CA Riba-roja Ribapeu, CD Metaesport, Club de Triatló riba-roja, CA Correlaeliana, SD Correcaminos, Velas Maratón i CA Sense Limits Aldaia. A més, en aquesta edició la participació de corredores ascendeix al 22%. 

En totes dues proves, s'atorgaran trofeus als tres primers/as de la categoria absoluta i locals. El rècord de la prova, que actualment ostenten Edwin Kipyego(KEN) amb 1.01:23 i l'atleta keniana Jeptoo Priscah amb 1.11:13,  està dotat amb 1.000 euros, mentre que el primer, en categoria femenina i masculina, a traspassar la meta rebran 500 euros. Respecte a la resta de categories (per edats), s'atorgaran medalles als tres primers classificats. En la classificació per equips puntuaran els 4 primers atletes arribats a meta, tant en categoria masculina com en femenina i s'atorgarà trofeu als 3 primers equips.

Organitzada per l'Ajuntament de Riba-roja i el Club Esportiu Metaesport, la Mitja Marató i la 5K de Riba-roja de Túria són conegudes per la qualitat dels seus serveis i per l'atractiva borsa del corredor, que cada any és un reclam per als participants. Per a la present edició, està composta d'un lot forma-do per una samarreta tècnica, ulleres de protecció UV 400, una bandana de microfibra reciclada i uns maneguets tècnics.

La carrera garanteix un circuit homologat, així com una àmplia gamma de comoditats per als participants, que inclouen àrees d'avituallament, guarda-roba servei de guarderia, àrea de recuperació post-meta i dutxes. 

A més d'aquests serveis, els participants gaudiran de la bellesa natural dels paratges que travessa la carrera, la qual cosa afig un atractiu extra a l'experiència esportiva. “Estem ultimant els detalls per a una nova edició de l'esdeveniment de referència de la població, i volem rebre a tots els participants, que són els protagonistes d'aquesta prova, amb la intenció que passen una jornada gaudint del nostre esport”- apunta el director esportiu del CD Metaesport, Toni Montoya. 

Amb un impuls sense precedents i una expectació cada vegada major, la 27a edició de la Mitja Marató de Riba-roja i la 5K promet ser un esdeveniment inoblidable tant per als corredors i corredores com per al públic. “Tot això no seria possible sense el treball dels clubs esportius, associacions locals, entitats col·laboradores i cossos de seguretat. La seua implicació en la prova i el seu compromís fan que cada any, sumen esforços per a garantir l'èxit de la prova” destaca l'alcalde de Riba-roja Robert Raga, qui reconeix l'ardu treball, dedicació i compromís del poble de Riba-roja amb la seua prova regna.