Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja celebra la interculturalitat

Amb el lema “Riba-roja és intercultural” tancarà les celebracions del Dia de la interculturalitat divendres que ve 4 de novembre.

'POLITICAS INCLUSIVES I DRETS SOCIALS' 2 de novembre de 2022

Un any més Riba-roja ha organitzat actes i celebracions per a celebrar la interculturalitat. Des de l'àrea de Polítiques Inclusives de l'Ajuntament han posat en marxa una sèrie d'activitats per a tractar d'una manera lúdica la convivència entre diverses cultures en el municipi.

Divendres que ve 4 de novembre s'ha convocat a la població a acudir al recinte La Cebera on hauran activitats per a xiquets i adults. A les 19.00 hores començarà la celebració de la inerculturalidad amb l'actuació per al públic infantil de Chirimbolo, gimcana i pintacaras. A les 20.00 hores tindrà lloc l'espectacle Polynesia i a les 21.00 hores Bollywood. A més hauran tres foodtruks amb menjar de diferents paises.

Dins de la programació per la interculturalitat, amb la col·laboració de ACCEM s'ha impartit la xarra "Delictes d'odi: una visió des de la interculturalitat." en l'IES Pla de Nadal dirigida als joves de 4t de la #ESO i Formació Professional. Andrea Revert, tècnica del programa de detecció i assistència a víctimes d'incidents i/o delictes d'odi per motivació racista, xenòfoba i intolerància associada, va ser l'encarregada d'impartir la xarrada.

A més, Júlia García, assessora jurídica de l'Ajuntament, va tractar el tema de la regulació legal actual aplicable a les persones en situació d'estrangeria que es troben a Espanya en Radi Riba-roja.

Riba-roja compta amb l'oficina PANGEA, on es dóna servei d'acolliment, informació i assessorament per a la població immigrant resident en el municipi. El servei municipal compta amb servei d'orientació i assessorament jurídic, informes sobre integració social, adequació d'habitatges i tramitació de prestacions econòmiques individuals.

“Amb la celebració del pròxim divendres, continuem buscant un any més que els veïns coneguen les diferents cultures que conviuen en el municipi i el fan més ric. A més hem ampliat programació amb la xarrada als més joves amb l'objectiu de treballar en el respecte a les altres cultures”- apunta Lola Verdeguer, regidor d'Igualtat, Polítiques Inclusives i Drets Socials i Majors.