Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha visitat les zones més afectades per les pluges torrencials en Riba-roja

En la seua visita, Pilar Bernabé, ha traslladat el compromís del Govern per a donar una ràpida resposta per a la reparació dels danys.

15 de novembre de 2022

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha mantingut aquest matí una trobada amb la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé. Tots dos han visitat dos de les àrees del municipi més afectades per les pluges torrencials; el Carrer Velàzquez on 36 veïns van viure moments molt delicats amb els seus baixos inundats, i la zona del Clot de Poza, amb camins pràcticament intransitables i que necessitaran reparació.

En la seua trobada, Bernabé ha informat de totes les ajudes del Govern d'Espanya a les quals pot acollir-se Riba-roja i per a agilitzar els mecanismes de gestió de les subvencions. A més ha manifestat “el compromís del Govern per a donar una ràpida resposta per a la reparació dels danys. Accelerar, en la mesura de la possible, totes les actuacions per a tornar a la normalitat és una qüestió absolutament prioritària per al Govern d'Espanya”. Segons ha assenyalat Bernabé, aquesta trobada mantinguda en en el nostre municipi respon a “una clara mostra de coordinació i treball conjunt entre administracions”.

Per la seua part Raga ha manifestat que “a part de sol·licitar les ajudes estatals i autonòmiques, nosaltres com a ajuntament posarem en marxa una línia d'ajudes amb fons propis per als nostres veïns i comerços”. A més l'edil ha reivindicat la necessitat de posar en marxa les infraestructures necessàries perquè moments com els del passat dissabte no es tornen a repetir “Vivim moments molt crítics en els quals en Riba-roja vam estar pràcticament incomunicats amb les tres carreteres CV 370,la CV 374 i la CV366 tallades. La solució ja la té el CHJ damunt de la taula i amb els fons Next Generationn pot ser una realitat. És una prioritat tindre infraestructures hidrauliques que desemboquen i esperem no topar-nos amb traves de ningun tipus. Necessitem l'ajuda i col·laboració de totes les administracions perquè siga possible desembocar a la V-30 el Pla Sud.” L'edil també ha agraït el treball sense descans de la Polícia Local i Guàrdia Civil durant les primeres hores després de la Dana.

Declaració de zona afectada greument per emergències

La delegada ha informat que des de la Delegació del Govern ja s'està treballant per a recaptar tota la informació necessària per a la sol·licitud de zones afectades greument per emergències de Protecció Civil per als ajuntaments que així ho requerisquen, com és el cas de Riba-roja. Per a això, l'ajuntament haurà d'emplenar una fitxa de valoració d'estimació de danys que haurà d'estar omplida abans del pròxim 23 de novembre. Aquesta informació al costat de la sol·licitud de zona afectada greument per emergències de Protecció Civil serà remesa als Ministeris d'Interior i Política Territorial.​