Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Generalitat construirà en Riba-roja dos edificis amb residències i centres de dia per a majors i persones amb diversitat funcional

Aquest projecte suposarà una inversió de 26’4 milions d'euros en el municipi i la creació de 211 places de gestió pública. El complex soci-sanitari se situarà en sòl públic de l'àrea de Pacadar.

'POLÍTIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 29 de març de 2022

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la seua adhesió al Pla d'Infraestructures de Serveis Socials de la Generalitat Valenciana, que preveu la construcció d'ambdós edificis per a persones majors i persones amb diversitat funcional de la localitat en la zona de Pacadar. La proposta del govern del PSPV ha comptat amb els vots a favor de Compromís, Esquerra Unida i Podem Riba-roja Pot, mentre que el Partit Popular, Ciutadans i Vox han votat abstenció.

Aquest projecte està inclòs en el Pla Convivint que ha presentat públicament la conselleria de Polítiques Inclusives en l'àmbit de la Comunitat Valenciana i que, en el cas de Riba-roja de Túria, suposa un avanç substancial en l'atenció i cura dels majors i les persones amb major dependència. Serà el primer centre per a majors de gestió íntegrament pública, una de les reivindicacions històriques en el municipi.

La Generalitat construirà un edifici dotat de residència i centre de dia per a persones majors dependents amb 81 i 50 places, respectivament, i un altre edifici amb residència i centre de dia per a persones amb diversitat funcional, amb 40 places en cada zona. Tots dos edificis comptaran amb una inversió de fins a 26’4 milions d'euros.

Una parcel·la de 50.000 metres quadrats

La ubicació d'aquestes instal·lacions serà possible gràcies a les actuacions de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria que aconseguirà la compra dels 50.000 metres quadrats de la zona de Pacadar, els terrenys del qual formaven part d'un programa d'actuació integrada (PAI). En aquesta zona estava prevista la construcció de 555 habitatges de renda lliure i es va anul·lar per l'incompliment del conveni inicial signat.

La futura actuació urbanística que durà a terme l'actual equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria se substanciarà amb la compra dels terrenys on estaven projectades els citats habitatges i l'adquisició dels solars annexos als mateixos fins a completar els 50.000 metres quadrats previstos en aquest projecte municipal per a principis del pròxim estiu.

Els terrenys amb els 50.000 metres quadrats d'extensió es convertiran en un complex soci-sanitari a Riba-roja de Túria en el qual, finalment, es construirà un centre de salut finançat per la conselleria de Sanitat Universal, la residència de persones majors i amb diversitat funcional pagada per la conselleria de Polítiques Inclusives, a més del centre de dia d'inserció soci-laboral i, finalment, la Llar dels Majors finançada amb fons municipals.

L'entorn natural emblemàtic de Pacadar

En el cas de Riba-roja de Túria, es tracta de la primera residència pública en una zona emblemàtica com Pacadar, en un entorn natural privilegiat i amb la futura construcció d'un parc central i d'espais verds i jardins abundants. D'aquesta manera, la residència de la tercera edat estarà dotada de totes les comoditats i facilitats per als seus usuaris.

A més, les persones amb diversitat funcional podran ser ateses i cuidades durant les 24 hores del dia en unes instal·lacions adequades que permetran, així mateix, que els usuaris que puguen eixir del centre s'integren en la vida de la ciutat durant part de la jornada donada la proximitat del nucli urbà amb les instal·lacions d'aquesta infraestructura pública.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que els futurs usuaris de les residències i del centre de dia “es mereixen aquestes infraestructures des de fa temps, ja que es tracta d'una reivindicació que venien demandant i que es podrà fer realitat amb el compromís i l'ardu treball de la Generalitat Valenciana i del mateix ajuntament, l'àrea d'Urbanisme del qual ha dut a terme una gran tasca en la gestió”.