Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'alcalde de Riba-roja es reuneix amb el vicepresident del Consell per a analitzar les polítiques d'habitatge en el municipi

Héctor Illueca visita el parc d'habitatges de Ciutat Jardí en el qual s'han invertit 544.500 euros

1 de març de 2022

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga s'ha reunit aquest matí amb el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, a fi d'analitzar les polítiques d'habitatge en el municipi, tant referent a la intervenció en Ciutat Jardí com la mediació realitzada amb la Sareb. En la reunió han estat acompanyats de la directora general d'Emergència Habitacional, Pura Peris i de les regidores de Polítiques Inclusives i Urbanisme, Lola Verdeguer i Teresa Pozuelo, respectivament.

Illueca  ha c Riba-roja com “un exemple de dignificació del parc públic d'habitatge de la Generalitat”. Una intervenció orientada a “millorar les condicions estructurals de l'habitatge públic acompanyat per mesures d'atenció social, que permeten avançar en sostenibilitat social”.

El vicepresident Illueca ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha realitzat hui al grup d'habitatges de Riba-roja de Túria, després de les obres de regeneració dels elements comuns desenvolupades gràcies a una inversió de 544.500 euros.

Aquestes obres s'emmarquen en els Plans d'Intervenció Integral Sostenible (PIINS) que la Vicepresidència Segona està desenvolupant per a dignificar i millorar les condicions de determinats grups, com el Riba-roja format per 104 habitatges.

L'actuació ha inclòs la reparació i neteja de façanes, cobertes, galeries, vestíbuls, escales i replans. També s'han renovat els elements metàl·lics de baranes i escales, la instal·lació elèctrica i de protecció contra incendis, els porters electrònics, bústies i la xarxa de sanejament.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha agraït al vicepresident el treball realitzat i la sensibilitat del govern en matèria d'habitatge, a través del EVHA, que ha permés modernitzar i dignificar aquests habitatges que es trobaven en un estat d'abandó. Aquesta actuació – ha matisat- suposa un abans i un després”

El vicepresident i l'alcalde també han mantingut una reunió de treball en la qual han tractat assumptes relacionats amb la situació de l'habitatge en Riba-roja, el municipi de la comarca del Camp del Túria que compta amb més habitatges públics, un total de 105, després de la recent compra d'un immoble per 70.991 euros. A més s'ha tractat l'adhesió de Riba-oja a la Xarxa d'Oficines Locals d'Habitatge, Regeneració Urbana i Rehabilitació, Xaloc.

D'altra banda, Héctor Illueca  ha ressaltat els 440.000 euros que la Generalitat ha invertit en actuacions de millora i reparacions del parc públic de Riba-roja de Túria. No obstant això, ha recordat que, per a aconseguir entorns dignes i una integració completa dels residents. En aquest sentit, s'ha adequat un espai en la zona des d'on es realitzarà el servei de mediació i administració de comunitats veïnals que treballa en el grup Ciutat Jardí des del passat estiu.

Un equip de professionals en administració de finques i treball social formen aquest servei que realitza un acompanyament ampli a les comunitats veïnals en el procés d'autoorganització, gestió de conflictes i sostenibilitat social i econòmica, després d'una anàlisi de situació de cada grup.