Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja acull este diumenge la gran 'Festa de l'Arròs de les Riberes del Túria'

El certamen comptarà amb 24 concursants i dues escoles.

'TURISME I PATRIMONI' 2 de febrer de 2024

El sabor i l'essència mediterrània arriben este diumenge 4 de febrer a Riba-roja de Túria amb la celebració de la cinquena edició de la "Festa de l'Arròs de les Riberes del Túria". En la Plaça de l'Ajuntament a partir de les 11.00 hores, els assistents a la cita podran gaudir d'una experiència culinària única, que s'ha consolidat com un referent gastronòmic i cultural a la Comunitat Valenciana.

La Festa de l'Arròs de les Riberes del Túria exercix un paper fonamental en la promoció de la gastronomia local, amb l'objectiu de donar a conéixer la rica tradició culinària de Riba-roja de Túria, especialment el consum d'arrossos.

L'edició actual comptarà amb participació de més d'una vintena de destacats cuiners dins i fora de la Comunitat Valenciana, concretament vint-i-quatre concursants i dues escoles; l'IES de Cullera i el CDT València- Riba-roja de Túria. Esta àmplia presència reforça la rellevància i qualitat de l'esdeveniment i el consolida com un referent per a xefs amb reconeixement nacional i internacional, que compta a més amb el suport d'organismes públics destacats en turisme gastronòmic, com a L'Exquisit Mediterrani i Del Tros al Plat, així com la col·laboració de diverses empreses del sector privat.

La coordinació del cuiner Joan Clement, conegut com el "xef de la memòria", afig un component de recuperació de receptes emblemàtiques. El seu paper és essencial en la preservació i transmissió de les tradicions culinàries locals, subratllant la importància de conservar les receptes que han sigut fonamentals en la història gastronòmica de Les Riberes del Túria.

A més de la seua presència, els assistents podran gaudir de tallers de cuina dissenyats especialment per als més xicotets, showcooking en viu i delicioses degustacions de l'Arròs de les Riberes del Túria que ressaltaran la diversitat de sabors que oferix el nostre territori. El jurat estarà format per dues reconegudes estreles Michelin així com per personalitats del món de la cultura i de l'agroalimentació.

La Festa de l'Arròs s'alinea amb el projecte municipal GastroRiba, que busca posicionar a Riba-roja de Túria com un referent en cuina històrica, productes de proximitat i alimentació sostenible. La col·laboració d'entitats públiques i privades del sector de la restauració en este projecte reforça el compromís de revitalitzar i difondre la gastronomia local com a recurs turístic.

Per a l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ‘este esdeveniment contribuïx significativament a posar en valor els sabors autèntics i els productes locals, enfortint així la identitat gastronòmica de la comarca. A més -afig- ‘és una important aposta en el reconeixement i la posada en valor de la gastronomia com a reclam turístic’.