Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja clausura el Taller d'Ocupació Millora Paisajistica del Parc Maldonado i T'Avalem Riba-roja + Visible i ha presentat dos nous tallers per al 2023

El Taller d'Ocupació Riba-dona i la IV edició del Taller d'Ocupació Riba-roja Bonica es desenvoluparan durant el 2023 ocupant 50 persones.

'FOMENT ECONÒMIC I OCUPACIÓ' 29 de desembre de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja ha clausurat hui el Taller d'Ocupació Millora Paisatgistica del Parc Maldonado i T’Avalem Riba-roja + Visible per a donar pas als dos tallers que es desenvoluparan en 2023. Es Castell de Riba-roja ha acollit aquest matí l'acte de lliurament dels certificats de professionalitat atorgats a les 30 persones que s'han format durant aquest any en els tallers d'ocupació. Això ha sigut possible gràcies a la subvenció de LABORA que ha ascendit a prop de 725.000€ i l'aportació municipal de 130.000€.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, José Angel Hernández, regidor de Foment Econòmic de l'Ajuntament de Riba-roja juntament amb la directora general d'ocupació i formació de LABORA, Rocio Briones han fet lliurament de les titulacions oficials en un acte que ha servit de presentació per a donar inici als dos nous tallers que es desenvoluparan en 2023. A partir d'ara s'inicia una nova etapa amb el Taller d'Ocupació Riba-dona i Taller d'Ocupació Riba-roja Bonica IV, amb un pressupost total d'1.200.000€, un milió aportat per LABORA i 200.000€ d'aportació municipal. El que suposa l'augment a 50 persones contractades per l'Ajuntament aquest 2023, enfront de les 38 de 2022, entre alumnat i personal directiu dels tallers.

En el Taller d'Ocupació Riba-dona 20 dones podran aprendre l'ofici d'auxiliars administratives de logística i tècniques de gestió de magatzem i stockage, donada l'alta demanda d'aquests perfils per part de les empreses logístiques de la zona i amb l'objectiu de rebaixar la taxa d'atur en dones, ja que el mes de novembre del 11,68% d'atur, el 63% es tracta de desocupació femenina.

D'altra banda, el Taller d'Ocupació Riba-roja Bonica IV comptarà amb 10 alumnes en l'especialitat d'obra i altres 10 de jardineria, que continuaran amb les labors de millora del Parc Maldonado i realitzaran labors de manteniment, recuperació d'àmbits degradats, plantació de nou arbrat i neteja del Barranc dels Moros. 10 persones formaran els dos equips directius i administratius de tots dos tallers.

Tallers clausurats

En el Taller d'Ocupació Millora Paisajistica del Parc Maldonado un total de 20 alumnes treballadors majors de 18 anys, han estat durant un any formant-se i treballant en les especialitats d'obra i en jardineria, a més de les 5 persones que han format l'equip directiu docent i administratiu. L'alumnat s'ha dividit en dues especialitats. 10 d'ells han desenvolupat la seua activitat en l'especialitat d'obra aconseguint el certificat de professionalitat de nivell 2 que els permetrà treballar a partir d'ara en l'empresa privada com a oficials de 2a d'obra i altres 10 en l'especialitat de jardineria aconseguint el certificat de professionalitat de nivell 2 que els permetrà accedir a ocupacions com a jardiners.

D'altra banda en el Programa T’Avalem Riba-roja + Visible, dirigit a persones menors de 30 anys, 10 alumnes treballadors de l'especialitat d'obra han aconseguit el certificat de professionalitat de nivell 2 que els permetrà accedir al mercat laboral com a oficials de 2a d'obra. En aquest programa, 3 persones han format l'equip directiu docent i administratiu. Tots els alumnes podran inscriure's a LABORA i sol·licitar la prestació de desocupació mentre busquen ocupació en el sector privat.

Treballs realitzats en el Talller d'Ocupació Millora Paisatgística del Parc Maldonado i T’Avalem Riba-roja + Visible

Des del 30 de desembre de 2021 fins hui, el taller d'ocupació s'ha desenvolupat íntegrament en les instal·lacions del Parc Maldonado. Els treballs d'obra han consistit a demolir les antigues jardineres i s'han realitzat unes noves en rajola massissa per a integrar visualment tota l'obra en l'entorn, així com les escales de connexió entre els diferents nivells del parc. Han creat un eixidor per a les aigües pluvials convergents en els llacs, construït un mur de maçoneria en la zona del tren de vapor i s'ha dut a terme una actualització paisatgística en diferents zones del parc que necessitaven una millora. L'especialitat d'obra, juntament amb els alumnes de T'Avalem han dut a terme la remodelació del mur del passeig del parc, en el qual s'han creat uns pilars per a la col·locació de tanca de cristall, a més de diferents actuacions de manteniment i destacant el mural que han realitzat al Parc Maldonado ple de colorit.

Els alumnes de jardineria han mantingut els diferents espais de jardí del Parc Maldonado, tant referent a llacs, prades, arbustos, arbratge i planta ornamental, amb treballs com sega, poda i producció de planta en hivernacle. S'han creat noves zones de jardí mitjançant rocalles, amb plantació de planta mediterrània (romers, lavandes i sàlvia) i també s'han mantingut els jardins de Bellavista I i II, realitzant en aquest últim una remodelació, instal·lant un nou sistema de reg i la plantació de nou arbrat.

Gràcies a aquests 2 programes el Parc Maldonado, un dels espais d'esplai més importants del municipi, s'ha convertit en un lloc més bonico, agradable i acollidor per a les famílies de Riba-roja que gaudeixen cada dia visitant-lo i gaudint del parc.

L'alcalde de Riba-roja de Túria , Robert Raga ha destacat les polítiques actives d'ocupació i formació que s'han dut a terme aquests últims danys i ha matisat, "som un municipi amb un important teixit empresarial, que ha permés baixar fins a 11 punts la desocupació des de 2015 , amb contractacions especialment en el sector logístic i transport"​.