Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja crea servei gratuït d'atenció i assessorament al licitador 'Riba-Licita amb tu'

S'emmarca en el pla de contractació de mesures urgents per a la reactivació econòmica i social impulsada pel consistori.

'CONTRACTACIÓ' 21 de maig de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa un Pla de Contractació participat i estratègic de mesures urgents per a la reactivació econòmica i social. Aquest programa inclou un conjunt de mesures estratègiques que puguen adoptar-se en la contractació pública per a la reactivació econòmica i social del municipi, i així mitigar els efectes de la crisi sanitària i econòmica del Covid-19.

La implantació d'aquestes mesures pretenen la creació i consolidació d'ocupació de qualitat, el desenvolupament sostenible, el foment de la igualtat i la participació de les empreses locals. Així mateix vetlara pel manteniment de les clàusules eco-socials, en compliment amb l'Agenda 2030 i els ODS.

Aquest pla busca especialment la participació de les pimes. Per a això es promourà la divisió en lots que permeten la participació de major nombre d'empreses, que els criteris de solvència tècnica i econòmica siguen proporcionals a l'objecte del contracte, el foment dels Sistemes Dinàmics d'Adquisició (SDA), eina de racionalització de la contractació pública per la qual es faciliten, simplifiquen i agiliten els contractes.

Una altra de les mesures és la creació del servei “Riba-Licita amb tu”, destinat als autònoms i pimes que participen en licitacions públiques. L'Oficina Municipal d'Atenció al Licitador realitzarà un assessorament personalitzat gratuït perquè els autònoms o pimes estiguen informats de les convocatòries, i sàpien com accedir a la plataforma electrònica o presentar una oferta. Així mateix podran participar de manera gratuïta en jornades formatives online.

Aquest pla, participatiu, “està obert a les propostes d'associacions de comerciants, empresaris, autònoms i pimes, perquè ens transmeten de quina forma l'Ajuntament pot facilitar-los l'accés a la contractació pública i ajudar-los així en el procés”, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

La gestió de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha pivotat en els últims anys sota criteris de transparència i participació. Existeix una comissió especial de seguiment i impuls del Pla de Contractació Pública i disposa d'un codi per a l'aplicació de mesures de Compliance en la contractació pública. També les noves tecnologies i les xarxes socials han sigut clau en aquesta transformació. La retransmissió en directe de l'obertura dels sobres que contenen les propostes que opten a la gestió dels treballs, subministraments i tasques que componen la gestió municipal de les diverses àrees, a través del canal www.youtube.com/user/ribaredosic i el compte twitter 'Ribalicita' permet aportar tot tipus d'informació i dades sobre els diversos contractes.

Aquesta mesures formen part del decàleg municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria que garanteix la transparència i la pluralitat dels procediments públics, des de la constitució de les meses de contractació fins a l'adjudicació i la consulta de les sessions per part dels ciutadans.