Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria adjudica el 87% dels seus contractes públics a pimes de la localitat i aconsegueix estalviar 293.949 euros durant el tercer trimestre de l'any

L'ajuntament va tramitar 38 procediments oberts durant aquest període de temps en el qual el valor dels contractes públics va ascendir a 4’5 milions d'euros i un augment de l'estalvi del 48’%.

'CONTRACTACIÓ' 23 de novembre de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aconseguit augmentar en un 48’37% més l'estalvi econòmic corresponent a l'adjudicació dels contractes públics al llarg del tercer trimestre d'enguany en passar de 198.116 euros en el segon trimestre a 293.949 euros de l'últim període analitzat. A més, el consistori ha adjudicat el 87% dels seus contractes públics a xicotetes i mitjanes empreses (pimes) de la localitat.

L'àrea econòmica de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha conclòs els treballs corresponents a la licitació dels contractes públics durant el tercer trimestre d'aquest any 2022 amb un total de 38 contractes adjudicats dels quals 33 corresponen a xicotetes i mitjanes empreses (pimes), és a dir, un 87% sobre el total. L'import de les licitacions es va situar en un total de 4’5 milions d'euros mentre que les adjudicacions es van resoldre en 4’2 milions, de manera que l'estalvi econòmic per a les arques públiques va aconseguir els 293.949 euros en total.

El percentatge d'estalvi d'aquest tercer trimestre va ser del 6’47% en total entre l'import de les licitacions i les adjudicacions definitives, és a dir, es va incrementar en un altre 48’37% respecte de l'anterior trimestre en passar dels 198.116 als 293.949 euros. Comparats el tercer trimestre del passat any 2021 amb el mateix període d'enguany permet deduir que el global de les licitacions s'ha triplicat entre tots dos períodes, dels 1’5 milions de 2021 als 4’5 milions d'euros d'enguany.

L'estalvi entre tots dos períodes ha sigut, també, superior durant aquest mateix exercici amb 293.949 euros respecte dels 271.945 euros de l'exercici de 2021 a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. En aquell mateix exercici es van adjudicar un total de 16 contractes dels quals 13 es van formalitzar amb pimes mentre que en el mateix període d'enguany s'han adjudicat més del doble, amb un total de 38 dels quals 33 són pimes i els restants 5 no ho són.

Les adjudicacions de contractes públics duts a terme durant aquest tercer trimestre de l'any corresponen a matèries diverses dels respectius departaments municipals amb els citats 4’2 milions d'euros adjudicats. Entre els contractes destaquen alguns com els 560.179 euros del contracte d gestió tributària, els 367.820 euros del contracte de subministrament de l'equipament tecnològic, el 1’2 milions d'euros del contracte per al servei de servei d'àpats social municipal o els 1’5 milions d'euros del contracte d'obres de millora d'accessibilitat i adequació de les instal·lacions en urbanitzacions.

Altres contractes adjudicats durant aquest tercer trimestre de l'any són els 138.022 euros del contracte per al manteniment de la plataforma de l'administració electrònica, els prop de 22.000 euros del manteniment del sistema de banda Wifi, els 79.812 euros del manteniment de les aplicacions de gestió corporatives, els 68.143 euros del contracte de subministrament d'equipament tecnològic, els 126.612 euros del contracte de subministrament de combustible i carburant per als vehicles municipals o els 163.507 euros del contracte d'obres de reurbanització en algunes àrees residencials, entre altres.

Les adjudicacions dutes a terme durant aquest tercer trimestre es completen amb altres conceptes com els 77.952 euros del contracte d'obres de millora en les condicions d'accessibilitat del poliesportiu municipal, els 103.818 euros del contracte del servei de l'escola d'estiu inclusiva, els 36.500 euros del contracte del servei per a l'organització dels campaments o els 14.380 euros del contracte de subministrament de pintura a Riba-roja de Túria, entre molts altres.

Quant als contractes menors, cal ressenyar que en aquest tercer trimestre es van dur a terme un total de 7 contractacions d'aquesta mena de les quals 6 es van formalitzar amb pimes de la localitat, és a dir, un 85’71% sobre el total, per un import total en la licitació per 106.578 euros mentre que l'adjudicació es va dur a terme per 106.487 euros en total. Entre els contractes destaquen el servei de consultoria i assistència jurídica especialitzada, els treballs en la interfície de Masia de Traver, el subministrament elèctric a les càmeres de vídeo-vigilància residencial o programari, entre altres.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que aquestes xifres “tant en licitació com en adjudicació permeten deduir l'enorme treball de gestió per part de tots els departaments municipals afectats realitzat al llarg d'aquest tercer trimestre i, a més, una part important dels mateixos ha anat a parar a xicotetes i mitjanes empreses del nostre municipi, amb un escrupolós procés obert i transparent al qual poden optar totes les mercantils que així ho estimen oportú i que, a més, suposa un estalvi econòmic important donada la concurrència de diverses ofertes”.