Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria adquireix una parcel·la de 5.000 metres per a situar a la Policia Local, Protecció Civil i els Bombers Forestals en una zona estratègica al costat del nucli urbà i a 10 minuts de les àrees residencials

El projecte permetrà centralitzar els serveis públics destinats a la seguretat i les emergències amb un edifici amb més espai i que reuneix les característiques necessàries per a fer el seu treball.

'SEGURETAT CIUTADANA' 29 de maig de 2023

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha signat aquest matí davant notari la compra d'una parcel·la de quasi 5.000 metres quadrats situada al costat del pont del riu Túria i que es destinarà com a futur centre de seguretat i emergències de la localitat. Els terrenys alberguen una antiga discoteca molt coneguda durant els anys 80 i 90 que, d'aquesta manera, passa a propietat municipal al costat de la parcel·la contigua.

L'adquisició d'aquesta parcel·la respon a les necessitats creixents del cos de la policia local que, al costat dels membres de Protecció Civil, passaran a tindre un espai més ampli que les actuals dependències en el carrer Vilamarxant al mateix temps que s'unirà, a més, una unitat dels Bombers Forestals dependents de la Generalitat Valenciana amb servei durant les 24 hores i que serà finançat, en exclusiva, pels fons autonòmics.

La parcel·la ocupa una extensió de terrenys d'uns 5.000 metres quadrats dels quals 900 metres corresponen a l'edifici de l'antiga discoteca i la resta corresponen als terrenys contigus. D'aquesta manera, es destinarà una part a les noves dependències de la policia local que disposarà de vestuaris, sala de reunions, sala destinada a la unitat Viogen de violència contra les dones, una galeria de tir, gimnàs, depòsit per als vehicles retirats de la via pública, entre altres.

A més, el futur edifici albergarà als efectius de Protecció Civil de Riba-roja de Túria que presten, actualment, el seu treball de manera voluntària en la localitat amb sales i espai suficient per a fer la seua tasca i, també, es dotarà al centre d'unitats dels Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana que prestaran la seua tasca durant les 24 hores i que podran accedir amb rapidesa a les principals àrees boscoses i arbratge del terme municipal. Els informes de la prefectura de la policia local de Riba-roja de Túria incidien en la necessitat de millorar el dèficit de seguretat en els accessos, sistemes d'evacuació, depòsit d'armes, vestuaris i accessibilitat, entre altres. Amb aquesta adquisició es compleixen les principals reivindicacions policials.

Cal recordar que les actuals dependències tenen més de 30 anys d'antiguitat, la població de Riba-roja de Túria ha augmentat en més de 14.000 persones durant el citat període de temps, al mateix temps que també s'ha incrementat el volum de parc mòbil, el nombre d'empreses i més desplaçaments de vehicles pesants, entre altres. El cos de la policia ha passat de 12 a 67 agents més en els últims anys.

El futur centre de seguretat de Riba-roja de Túria compleix amb els requisits de bons accessos amb el Parc Natural del Túria, amb el centre històric del nucli urbà i amb la urbanització de Masia de Traver, l'àrea residencial més poblada de la localitat amb més de 1.600 veïns i a menys d'un quilòmetre i mig de distància. A més, existeix un accés directe a la CV-336 i a escassos 250 metres de la CV-372, amb accés ràpid a les urbanitzacions de l'àrea nord, Entrenaranjos, Monte Alcedo, Parc Monte Alcedo, Santa Mónica, Santa Rosa, El Molinet i El Clot, el tercer nucli de major població.

La ubicació estratègica permetrà un accés ràpid i eficaç amb la CV-370 en direcció a la zona aquest del terme municipal, on es troben els principals polígons industrials i la circumval·lació que connecta amb la zona oest del nucli urbà. D'aquesta manera, es millora els temps de resposta i intervenció respecte de les actuals dependències i una millor comunicació amb els nuclis més poblats de Riba-roja de Túria.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha mostrat la seua satisfacció “per l'adquisició d'aquesta parcel·la molt coneguda en el municipi per albergar durant anys una discoteca i que, d'aquesta manera, donem una resposta eficient a unes necessitats creixent en matèria de seguretat i emergències, amb el finançament de la Generalitat amb unes dotacions de bombers forestals que s'encarregaran de la prevenció i intervenció sobre l'enorme patrimoni natural que tenim”.