Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria impulsa la creació del I Pla local LGTBI per a protegir la igualtat i la diversitat sexual en la localitat

El ple municipal aposta per impulsar recursos d'atenció especialitzada a les persones d'aquests col·lectius i el foment de xarrades de prevenció d'LGTBI fòbia en els centres educatius.

'POLÍTIQUES INCLUSIVES I DRETS SOCIALS' 15 de maig de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció de suport al Dia Internacional contra l'LGTBI fòbia que se celebrarà el pròxim 17 de maig a iniciativa dels partits polítics del PSOE, Compromís, Podem Riba-roja Pot i l’Esquerra als que s'ha sumat el Partit Popular i Ciudadanos mentre que Vox ha votat en contra de la proposta debatuda en l'últim ple d'aquesta legislatura.

La moció conjunta dels citats partits subratlla que el Dia Internacional contra l'LGTBI fòbia “és fonamental per a conscienciar sobre el reconeixement dels drets de les persones LGTBI” i, per això, es detalla que l'ajuntament “com a institució no podem romandre impassibles davant tals violacions dels drets humans”. El text reivindica el dret a la diversitat en a l'àmbit internacional ja que en “massa” països ser lesbiana, gai, bisexual, transgènere o intersexual pot suposar diàriament la discriminació.

Cal recordar que el 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l'homofòbia, la trasfobia i la bifòbia en coincidir amb la decisió presa per l'Organització Mundial de la Salut en 1990 d'eliminar l'homosexualitat del llistat dels trastorns mentals. L'últim informe sobre l'evolució dels delictes d'odi a Espanya revela un increment notable dels atacs relacionats amb l'orientació sexual i d'odi a col·lectius discriminats.

La proposta del ple de Riba-roja de Túria reclama “el suport psicològic, l'educació, la sensibilització, la formació i el reconeixement exprés dels drets de les persones LGTBI per a continuar treballant socialment ja que hui dia encara queda molt per fer per a aconseguir la igualtat real i social de la població LGTBI” i exigeix una intervenció clara, decidida i eficaç de les institucions enfront de la persecució i penalització legislativa de les persones LGTBI i als defensors d'aquests drets”.

El text de la moció proposa l'impuls del I Pla Local LGTBI al mateix temps que demanda de la corporació que facilite la correcta implementació de la llei trans i LGTBI que protegirà el dret a ser de totes les dones i pose fi a la violència contra part d'elles per la seua identitat de gènere”.

La moció aposta per continuar oferint cursos de formació d'igualtat i diversitat sexual a les persones que treballen en la plantilla de l'ajuntament i a la ciutadania amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la situació de les persones LGTBI. A més, es reclama la continuació dels recursos com Orienta perquè les persones LGTBI reben una atenció especialitzada i el foment de les xarrades de prevenció d'LGTBI en els centres educatius del municipi.

Finalment, la iniciativa dels partits signants del text de la moció sol·licita que les biblioteques municipals de Riba-roja de Túria es doten amb la corresponent bibliografia referent al col·lectiu de persones LGTBI i la creació d'un protocol públic local d'atenció a les persones LGTBI existents en els centres educatius. D'aquesta manera, l'impuls d'aquesta iniciativa està encaminat a la conscienciació i respecte cap a la diversitat de les persones.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que l'aprovació de la moció en el ple municipal “és la constatació d'una localitat que aposta amb claredat per donar suport al dret de les persones a la diversitat sexual i a la igualtat entre tots, per això, continuarem realitzant cursos des de l'ajuntament que secunde, en la pràctica, eixa pluralitat i s'elimine qualsevol tipus de discriminació en la nostra societat en qualsevol situació i àmbit”.