Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja és el primer municipi d'Espanya a adaptar el seu Pla Estratègic (2017-2025) a les conseqüències derivades de la COVID-19

El Pla RibaPlus ha actualitzat 29 accions condicionades per la pandèmia i ha inclòs 31 noves accions adaptades a l'Agenda 2030

9 de setembre de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha presentat aquest matí al Castell, la revisió del Pla Estratègic Participat de Riba-roja de Túria (2017-2025), que estableix  les bases del model de desenvolupament del municipi a mitjà i llarg termini, actualitzat per les conseqüències derivades de la COVID-19.

El director del document i catedràtic de Geografia de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, ha sigut l'encarregat d'exposar el treball d'actualització,  tant de la fase de diagnostic com de les accions que es duran a terme en els pròxims mesos, i que han sigut revisades, després d'un treball de camp amb diferents col·lectius socials i econòmics locals, per a adaptar-ho a la nova situació generada per la pandèmia. Així, també han participat en la seua redacció els experts de la UV, Ángel Morales, Mónica Fernández i Sandra Mayordomo.

Es tracta d'un document “singular” que recull a més els indicadors que permetran realitzar un seguiment en el municipi en matèria de sostenibilitat, aplicant els 17 ODS segons l'Agenda 2030.

El “Pla Riba Plus” ha sigut realitzat per un equip pluridisciplinari que s'ha inspirat en la governança democràtica, la planificació estratègica participada i la sostenibilitat. Ha comptat amb la participació de veïns, associacions, polítics i tècnics de les diferents àrees de l'Ajuntament de Riba-roja.  

De les accions específiques marcades en el document, 29 d'elles han sigut actualitzades ja que s'han vist condicionades per la Covid, però a més, d'aquesta nova actualització del pla han sorgit 33 noves accions a dur a terme, per la qual cosa ho fa encara més complet. Per a això, s'ha obtingut informació de 32 videoconferències, 26 informes municipals, entrevistes i altres dades i variables estadístiques.

El catedràtic Jorge Hermosilla ha destacat que Riba-roja siga l'únic municipi d'Espanya que compta amb una revisió adaptada a la Covid del Pla Estratègic local. “L'aposta de Riba-roja està servint d'exemple i és ja una referència per a altres universitats d'àmbit autonòmic que treballen aquest tipus d'estudis de planificació estratègica territorial”, ha destacat Hermosilla.

Per part seua, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha afirmat, ”el pla és el nostre full de ruta per a continuar fent de Riba-roja un poble referent en desenvolupament sostenible”, Raga que s'ha mostrat molt satisfet pel treball realitzat juntament amb la Universitat de València, ha matisat “és un projecte de tot el poble de Riba-roja, independentment de qui governe, un document de tota la societat civil que marca la ruta a seguir del municipi que volem per al futur, en el qual la gent viva més feliç”.