Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja llança una campanya de difusió per a acostar a la població l'Agència Municipal de l'Habitatge

L'acció es compon de 10 vídeos situacionals on es mostren les diferents necessitats residencials que l'Agència gestiona. També s'han confeccionat díptics informatius on s'explica què és l'Agència, funcions, tipologia d'ajudes i públic destinatari.

'URBANISME' 12 d'abril de 2022

L'Ajuntament de Riba-roja ha confeccionat una campanya de comunicació per a fer més pròxima a la població del municipi l'Agència Municipal de l'Habitatge i així donar a conéixer què és, funcions que realitza, tipologia de subvencions que ofereix i públic destinatari.

L'objectiu és traslladar a la població, en un moment tan complicat a nivell econòmic com l'actual, que el consistori ha posat a la seua disposició un organisme destinat a ajudar als seus veïns/es en tot el referent a l'habitatge com són els lloguers, les adaptacions, les rehabilitacions, l'accessibilitat, etc i acompanyar-los en la gestió dels tràmits que hagen d'efectuar.

L'Agència funciona com una finestra al ciutadà/na a l'hora de tramitar qualsevol prestació relacionada amb l'habitatge. Es presta assessorament i informació sobre els recursos del consistori en matèria d'habitatge, es donen a conéixer les diferents ajudes econòmiques disponibles, s'assessora en els tràmits burocràtics i es realitza un seguiment perquè el sol·licitant se senta sempre acompanyat.

L'alcalde de la localitat, Robert Raga, ha destacat els beneficis que aporta aquesta oficina, “ja que la problemàtica sobre l'habitatge no és tasca fàcil i requereix d'una bona gestió dels recursos i, en aquest sentit, l'Agència d'Habitatge és una eina molt necessària, per la qual cosa és fonamental que els nostres ciutadans/as sàpien que la tenen a la seua disposició, la coneguen i acudisquen a ella”.

Campanya de vídeos situacionals

La campanya es compon de 10 vídeos curts, de prop d'un minut de duració, per a facilitar la seua difusió a través de les xarxes socials i la televisió local de Riba-roja. En ells es mostren determinades situacions que afecten molts veïns/es de la localitat i en les quals en la seua majoria necessiten ajuda econòmica per a poder adquirir un habitatge, llogar-lo o solucionar determinats problemes interns i externs de les quals es tenen en propietat.

Es tracta d'exemples basats en casos reals en els quals els amos dels habitatges necessiten realitzar arranjaments en finestres o portes interiors, en les seues façanes, adaptacions, eliminació de barreres arquitectòniques, entre altres, i ens disposen dels recursos econòmics necessaris per a dur-los a terme.

Així mateix, es distribuiran díptics informatius pels diferents edificis municipals en els quals s'explica tot el que fa l'Agència d'Habitatge i com funciona.

“La capacitat d'accedir a la independència residencial, ja siga a través de la compra o del lloguer, ha deixat de ser hui una opció per a una part de la nostra societat, sobretot per a les famílies més vulnerables i els joves, a causa de l'increment dels preus i la disminució de l'oferta i en això també estem treballant”, ha afegit Raga.

L'Agència de l'Habitatge es va constituir fa poc més d'un any amb l'objectiu d'ajudar als col·lectius més vulnerables del municipi, així com als joves en el seu desig de trobar una llar on desenvolupar el seu espai vital o la resta de la població que presente altres problemàtiques. A més, se la va incloure dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el Pla Estratègic i el Pla RibaPlus.

Les persones interessades a accedir als seus serveis poden dirigir-se a les oficines municipals situades en carrer Rellotge Vell s/n en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dimecres de 16.30 a 19 hores.