Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja obri el termini per a bonificar la targeta FGV a persones amb diversitat funcional, jubilats i pensionistes

(3)
Un total de 160 persones es van beneficiar d'esta iniciativa municipal en 2023.

'TRANSPORTS' 8 de març de 2024

Fins al 27 de març el col·lectiu de pensionistes, jubilats i persones amb diversitat funcional amb un grau igual o superior al 64% o més, podran sol·licitar la "Targeta anual Sense Contacte” per al seu ús en la xarxa de Metrovalencia en la Zona AB d'FGV i tramvia i les “Targeta TuiN ” per a metre i tramvia de l'exercici 2024-2025 les persones pensionistes i/o cònjuges, totes elles empadronades a data 1 de gener de 2024 en el municipi de Riba-roja de Túria.

La “Targeta anual Sense Contacte” tindrà una validesa de dotze mesos, sense límit de viatges per als usuaris i usuàries i d'altra banda la “Targeta TuiN” fins a esgotar el crèdit. En el 2023 es van concedir un total de 160 ajudes per a l'adquisició de les citades targetes. Esta ajuda sorgix després d'un Conveni entre Ajuntament de Riba‐roja de Túria i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i cerca fomentar l'ús del transport public ferroviari que presta Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana entre les persones majors de 65 anys i amb discapacitat superior al 64% i jubilades empadronades en la localitat.

El cost de la targeta per a jubilats i pensionistes, per a cònjuge sense cap prestació i per a persones amb el grau diversitat funcional indicat serà de 50€. Així, les persones interessades que ja disposen de la targeta tindran l'opció de renovació i aquelles que encara no s'hagen beneficiat, podran sol·licitar una nova.

El consistori ha destinat una partida de 12.000 euros per a esta iniciativa que pretén facilitar que estos col·lectius tinguen un accés bonificat per a la connexió entre Riba-roja i València, a més de la resta de municipis de l'àrea metropolitana.

“Amb estes ajudes aconseguim facilitar a aquells grups amb menys recursos la possibilitat de desplaçar-se per tota l'àrea metropolitana sense que això represente una càrrega econòmica per a ells i a més està en línia amb el nostre compromís cap a la mobilitat sostenible. Esta iniciativa la tenim en marxa des del 2016, sent pioners a nivell nacional en esta mena d'ajudes i coincidint amb l'inici de tot el transport públic municipal gratuït que ens ha portat a donar servici a més de 313.000 usuaris de transport públic en Riba-roja en l'últim any.” destaca el regidor de Transports i Mobilitat, Rafa Gómez Sánchez.

Les persones interessades han de sol·licitar la seua targeta a través de la seu electrònica o en les dependències municipals de Registre d'Entrada de l'Ajuntament de Riba‐roja de Túria, havent validat prèviament la documentació en l'Oficina de Transports situada al carrer Garelli i Pastor s/n, de 8:30h a 13:30h, des del 8 fins al 27 de març, excepte el 18 de març. La documentació que s'haurà d'aportar per a la sol·licitud serà: l'imprés de sol·licitud targeta de transport anual, fotocòpia de DNI, justificant d'haver realitzat el pagament en concepte d'adquisició de la targeta de Transport i fotocòpia del document acreditatiu de ser jubilat, pensionista o tindre una discapacitat igual o superior al 65%.