Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Sareb cedeix tres habitatges per a fins socials a l'Ajuntament de Riba-roja

L'acord estableix la cessió temporal dels immobles en règim d'usufructe per un màxim de quatre anys prorrogables anualment.

'URBANISME' 10 de maig de 2021

La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) ha signat un conveni amb l'Ajuntament de Riba-roja que estableix la cessió temporal de tres habitatges destinats a lloguers assequibles o a l'allotjament de persones en situació d'emergència social.

L'acord de col·laboració, signat per l'alcalde de Riba-roja, Roberto Raga i pel director de Sostenibilitat de Sareb, Gaspar González-Palenzuela, tindrà una vigència de quatre anys prorrogables anualment fins a un màxim de quatre. Durant aquest període, l'Ajuntament serà l'encarregat de gestionar els immobles per a atendre les necessitats residencials de personaren risc d'exclusió.

Sareb percebrà a canvi de la cessió una contraprestació fixa mensual de 125 euros per cadascuna dels habitatges, que es troben lliures en l'actualitat. Els pagaments seran utilitzats per la companyia, principalment, per a fer front a les despeses d'assegurances i comunitat. Per la seua banda, l'Ajuntament assumirà els càrrecs corresponents a la gestió dels habitatges, així com el seu manteniment ordinari i Impost de Béns immobles (IBI), entre altres.

Aquests són els primers habitatges que la Sareb posarà a la disposició del consistori. No obstant això, el conveni articula els mecanismes legals necessaris perquè el nombre d'habitatges que puguen cedir-se no tinguen caràcter limitatiu.

La Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) és una entitat privada creada al novembre de 2012 per a ajudar al sanejament del sector financer espanyol, i en concret de les entitats que van rebre ajudes públiques. El compromís de Sareb és procedir a la liquidació dels immobles i préstecs adquirits abans de novembre de 2027. Des de la seua creació, Sareb ha signat convenis temporals amb 13 comunitats autònomes i 32 ajuntaments, als qui ha cedit en total 3.083 habitatges que podrien beneficiar a al voltant de 12.332 persones.

Paral·lelament, l'Ajuntament està treballant en la creació de l'Agència Municipal de l'Habitatge, l'aprovació del qual va ser recolzada el mes de febrer passat pel Ple. Aquesta entitat afavorirà l'accés a l'habitatge social per a pal·liar la situació que travessen les persones amb el risc de vulnerabilitat, amb major dificultat per a emancipar-se, les persones joves o persones amb diversitat funcional de la localitat. En aquest sentit, l'Agència municipal oferirà sòl per a construir habitatge públic a la Conselleria a fi de posar-la a la disposició de la ciutadania.

La creació de l'agència permetrà una millor assignació dels recursos per a afavorir l'emancipació dels joves, la mobilitat dels treballadors i la millora de les possibilitats d'accés a l'habitatge per als segments de població amb menor renda econòmica disponible. A més des de l'Agència es gestionaran tot tipus d'ajudes i subvencions sobre accessibilitat, eficiència energètica i millora de façanes.

Riba-roja disposa en l'actualitat d'un parc de 104 habitatges en Ciutat Jardí cedides per la Conselleria d'Habitatge a través de l'Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), que actualment du a terme les obres de regeneració dels elements comuns del grup d'habitatges públics Ciutat Jardí de Riba-roja de Túria, amb un cost de 544.500 euros.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha agraït la predisposició tant de Sareb així com la mediació de la vicepresidència segona del Consell i conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica per a facilitar l'accés a l'habitatge als col·lectius més vulnerables “hem d'acostar el dret a l'habitatge a les persones com un punt de partida als seus projectes de vida. En aquest sentit l'Administració ha de fer el possible per proporcionar aquest recurs a aquells col·lectius que més el necessiten”.