Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

El servici municipal d'autobusos de Riba-roja augmenta un 22% el nombre de viatgers en 2023

Més de 313.800 viatgers han fet ús del servicis d'autobús gratuït en l'exercici de 2023 del “Connecta Metro Nucli urbà i Urbanitzacions” i el servici “Arribabús” que connecta el municipi amb els polígons industrials.

'TRANSPORT' 10 de gener de 2024

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat a conéixer les dades sobre la utilització dels transports públics municipals en 2023, els que es constaten en l'actualitat un increment de més d'un 22% respecte a l'any passat. Més de 313.800 viatgers han aprofitat els servicis de transport públic municipal, la qual cosa representa un augment de 59.808 viatgers respecte a l'any 2022.

El balanç del passat any xifra en 286.299 viatgers l'ús de denominat servici de Connecta Metro que va entrar en funcionament l'any 2015 amb la finalitat de facilitar els desplaçaments dels veïns des de la parada situada en el polígon Entrevies al centre del cas urbà, així com altres àrees residencials situades a Riba-roja de Túria com és el cas de Santa Mónica, El Molinet, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos i Santa Rosa, tant en l'horari del matí com en la vesprada.

Este servici municipal gratuït a Riba-roja de Túria, que ha prestat els citats 286.299 viatges, comprén les urbanitzacions situades en el terme municipal, així com els diversos barris i emplaçaments del propi nucli urbà amb l'estació del metro, de tal forma que s'augmenta i alleugerix la distància amb la capital valenciana, en connexió directa. Els horaris establits suposen un servici extens entre el matí i la vesprada, de dilluns a dissabte. L'anul·lació de la parada Trinquet durant 6 mesos, per causa de les obres de renovació de l'espai esportiu, no ha impedit l'augment de l'ús del servici.

La política de mobilitat municipal es completa amb el conegut com a servici “Arribabús” la fi del qual passa per connectar el nucli urbà de Riba-roja de Túria amb els nombrosos polígons industrials situats en l'àrea sud del terme. D'esta manera, els treballadors de les més de 1.000 empreses que presten els seus servicis en la zona poden tindre major facilitat en els seus viatges al seu lloc de treball. Enguany, el servici “Arribabús” ha prestat el seu servici a 27.509 viatgers.

Este servici oferix altres funcions actualment com una millor connexió entre el cas urbà de Riba-roja de Túria amb el de la veïna localitat de Loriguilla i, per tant, pot ser utilitzat per part dels estudiants que es dirigixen a l'institut de secundària, i pels usuaris de la piscina coberta de La Malllà, el Conservatori de Música i Dansa, sense oblidar les opcions dels usuaris de què disposen per a fer les seues tasques administratives o d'una altra índole.

L'ús del servici de l'autobús municipal revela els períodes de temps en els quals es produïx un major ús entre els veïns respecte dels diversos complements que oferix l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. D'esta manera, com és la tendència en els últims anys, l'últim quadrimestre de l'any 2023 és el que experimenta un major nombre d'usuaris respecte de la primera meitat de l'exercici. El mes de setembre el van utilitzar 26.372 viatgers, altres 29.292 a l'octubre, 36.048 al novembre i, finalment, altres 26.764 viatgers al desembre.

L'alcalde, Robert Raga, ha destacat la importància d'este creixement, assenyalant que la mobilitat municipal s'ha vist enfortida, proporcionant i consolidant opcions de transport eficients per als residents i treballadors. L'edil ha elogiat l'increment de viatgers ressaltant els avantatges del transport públic i la seua contribució a la mobilitat sostenible. “Cal destacar que gràcies a la concessió a l'Ajuntament de Riba-roja dels fons europeus Next Generation, durant este any es millorarà el transport sostenible amb un rènting sobre un autobús elèctric, la instal·lació d'un punt de recàrrega per a l'autobús municipal i es posarà en marxa un sistema de lloguer de bicicletes elèctriques. A més, al llarg de 2024 també està previst la implantació del transport a demanda dirigit a la població de disseminats i zones de poca densitat demogràfica de Riba-roja”.

Durant l'any passat, des de l'Ajuntament també s'ha oferit el servici d'autobús gratuït en dates destacades com les festes de Falles, Nadal, Nit de cap d'any o la Fira del Comerç entre altres, així com Bus Jove disponible en festes organitzades pels Fadrins dirigides al públic juvenil, que connecta les urbanitzacions amb el recinte La Cebera.