Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja de Túria, reconeguda en el VIII Concurs de Bones Pràctiques Locals Contra la Violència sobre les Dones de la FEMP

El premi reconeix l'impuls de la formació dels diferents agents del municipi per a garantir una resposta especialitzada i integral a les dones víctimes.

'IGUALDAT' 15 de diciembre de 2023

Riba-roja de Túria ha sigut guardonada en la VIII edició del Concurs de Bones Pràctiques Locals contra la Violència sobre les Dones, organitzat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). L'esdeveniment s'ha celebrat en la seu de la FEMP a Madrid en la qual la Ministra d'Igualtat Ana Redondo García ha entregat en mà el guardó a la regidora d'Igualtat, Raquel Pamblanco i a la tècnica de l'àrea, Verónica Blanco.

El prestigiós premi en la Categoria 4 reconeix l'impuls de la formació dels diferents agents per a garantir una resposta especialitzada i integral a les dones víctimes de violència masclista. Este reconeixement arriba després de la recent aprovació del primer Pla Abolicionista de la Comunitat Valenciana contra la prostitució i l'explotació sexual que consolida Riba-roja com a referent nacional en polítiques igualitàries. Així, la ministra ha felicitat personalment la labor i l'aprovació d'este pla de l'Ajuntament, que ha considerat “indispensable” per a continuar lluitant des de les institucions.

Durant la trobada prèvia, Redondo ha mostrat el seu interés en les accions que s'han dut a terme des de Riba-roja i en els futurs projectes que abordar. La regidora li ha informat a més de la implementació del II Pla Municipal d'Igualtat, l'objectiu de la qual és mantindre el desenvolupament aconseguit en matèria d'igualtat i avançar cap a l'equitat total en el municipi.

“És un suport essencial a les polítiques d'igualtat que l'alcalde i l'equip de govern hem emprés des de fer més de 8 anys” ha explicat Pamblanco qui ha destacat que “els municipis som part essencial en la prevenció, educació i lluita contra la violència masclista i qualsevol forma de desigualtat cap a les dones. Este premi reconeix la labor de tot un equip i també de la societat civil que dia a dia lluita per això”.

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies, en col·laboració amb la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, va convocar este concurs amb el propòsit de fomentar l'intercanvi d'experiències i reconéixer les actuacions més eficaces i innovadores de les entitats locals en àrees específiques.

Després de la trobada la regidora ha pogut tractar a més amb la presidenta de la FEMP i alcaldessa de Jérez, María José García Pelayo, la col·laboració de Riba-roja amb el seu municipi per a “sumar esforços des del municipalisme i les seues respectives àrees tècniques”.

Altres municipis distingits en diferents categories van ser Rafelbunyol i Sagunt a València, Getafe a Madrid, Bergondo a la Corunya, Salamanca a Salamanca, Consogra a Toledo, Pozuelo de Alarcón a Madrid, Gijón a Astúries, Vitòria-Gasteiz a Àlaba, Madrid i Massanassa a València.

Este nou guardó rebut per Riba-roja de Túria destaca el seu compromís i lideratge en la lluita contra la violència de gènere, evidenciant que el municipi es troba a l'avantguarda en la implementació de polítiques efectives per a erradicar esta problemàtica.