Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Riba-roja inicia el contracte per a adjudicar les obres de finalització del centre polivalent per un total de 5'7 milions d'euros

El ple municipal confirma el projecte de l'equip de govern de concloure les obres en un termini màxim de 18 mesos del futur edifici destinat a la dansa.

'EDUCACIÓ' 7 d'agost de 2023

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat l'inici de l'expedient del contracte d'obres del centre polivalent de la localitat per un muntant global de 5’7 milions d'euros que es finançaran entre les arques municipals i la Generalitat Valenciana. Les obres d'aquest futur centre destinat a la dansa estan paralitzades des de l'any 2011. L'expedient s'ha aprovat amb els vots de l'equip de govern del PSPV i el suport de Compromís i Esquerra Unida Podem i l'abstenció del PP i Vox.

L'expedient de contractació es durà a terme a través d'un procediment obert de tramitació anticipada amb diversos criteris d'adjudicació, entre els quals destaquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de caràcter social, sobre edificis sostenibles i de resilients. El període de tramitació de l'expedient de contractació de les obres s'ha fixat en un termini màxim de quatre mesos i mig com a màxim.

El procés de contractació d'aquest edifici de Riba-roja de Túria posarà fi a les obres d'un centre paralitzat des de l'any 2011 quan es va executar la primera fase consistent en les labors de fonamentació i estructura de les plantes del semisoterrani i la planta baixa. D'aquesta manera, el projecte suposa la finalització de la resta de les fases previstes per a posar-lo, definitivament, en funcionament.

Es tracta d'un edifici distribuït en quatre plantes amb una superfície de 4.638 metres quadrats, en el qual està previst habilitar 14 aules de dansa, sales d'ús polivalent, aules teòriques i altres serveis annexos com una àrea d'administració, professorat i direcció, vestuaris, magatzems i altres instal·lacions. Cal recordar que, actualment, l'escola de dansa realitza la seua activitat a l'auditori en el qual comparteix espai amb l'escola de música.

De fet, la falta d'espai és una de les raons per les quals aquest centre polivalent es destinarà a un ús exclusiu destinat a l'escola de dansa, a causa del creixement de tots dos conservatoris i a les noves exigències determinades per la Generalitat que resulten imprescindible l'habilitació de nous espais destinats a serveis generals culturals i dotacionals.

El contracte d'obres contempla un màxim d'any i mig com a termini per a dur-les a terme des de la signatura de l'acta de replanteig pels citats 5’7 milions d'euros. Es desenvoluparà a través d'una tramitació anticipada gràcies al conveni subscrit en el seu moment entre l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Generalitat Valenciana, a través del corresponent departament de Presidència.

El conveni signat entre totes dues administracions, local i autonòmica, preveu els terminis a través dels quals es duran a terme les obres de finalització del projecte de finalització del centre polivalent. D'aquesta manera, durant l'any vinent 2024, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà 2’3 milions d'euros mentre que la Generalitat altres 1’7 milions d'euros.

Durant l'any 2025, les arques municipals aportaran altres 411.000 euros i la Generalitat Valenciana els restants 1’2 milions d'euros. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria haurà aportat un total de 2’7 milions d'euros i la Generalitat Valenciana finançarà el projecte amb altres 2’9 milions d'euros, és a dir, al voltant de 5’7 milions d'euros entre ambdues. L'any 2025 està previst que finalitzen les obres.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha expressat la satisfacció “per la labor que han realitzat els tècnics i els treballadors de l'ajuntament a desencallar un projecte que portava paralitzat des de fa més d'una dècada i que, d'aquesta manera, permetrà concloure un projecte molt important per a la localitat i, per tant, l'escola de dansa disposarà d'unes instal·lacions concorde a les seues necessitats”.