Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja inicia llaços culturals amb la Florida i Mèxic DF i estudia un intercanvi d’experiències entre artistes locals

'CULTURA' 2 de novembre de 2016

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha entaulat relacions culturals amb Amèrica, després de la important gira que el professor de guitarra del Conservatori Professional Municipal de Música de Riba-roja de Túria, Paco Oltra, va realitzar durant el mes d’agost per Florida (U.S.A) i Mèxic D.F.

El periple del guitarrista va començar el 4 d’agost en Orlando, on va oferir un primer concert en la Biblioteca de Hunter’s Creek, on va repetir amb èxit altres dos actuacions.

En el CCE (Centre Cultural Espanyol) de Miami, el 18 d’agost va realitzar un únic concert interpretant obres del seu nou CD “Serenata”, que ha tingut gran acollida dins del públic americà, que en la seua gran majoria són hispanoamericans.

Del 5 a l’11 va estar a Mèxic D.F. on va oferir cinc concerts: Plaça de Coyoacán, Centre d’Art Bicentenari, Facultat de la Música (UNAM) on també va impartir una classe magistral, Escola Superior de Música i Casa de Cultura “Jesús Reyes Heroles”. A més, Paco Oltra va ser invitat per diversos mitjans de comunicació, entre estos Ràdio Educació i la revista musical “Artemio”, en què va ser entrevistat.

El públic assistent es va delectar amb les peces interpretades. Un repertori format per obres de música espanyola, tant d’estil clàssic com flamenc, que estan incloses en “Serenata” i que es va presentar per primera vegada en esta gira.

Durant la seua visita, Paco Oltra ha mantingut diverses reunions amb grups d’artistes locals que s’han mostrat interessats a mostrar les seues obres a Riba-roja. En els pròxims mesos, des de l’Ajuntament s’estudiarà la formula de col·laboració per a fer possible este intercanvi d’experiències entre ambdós ciutats.

En la seua gira americana, el professor i músic Paco Oltra va visitar l’alcaldessa de San Agustín, Nancy Shaver, ciutat a què Riba-roja de Túria està unida històricament. El Senyor En Álvaro María del Milagro Armada y Ulloa, Comte de Revillagigedo i Marqués de San Esteban del Mar de Nathahoyo, descendent directe del senyor Pedro Menéndez de Avilés, ostenta actualment el títol d’Adelantat Major de la Florida, la ciutat més antiga d’Amèrica del Nord.

Pedro Menéndez de Avilés (1519-1574), va ser l’Adelantat de La Florida, de la que va ser el primer governador. Allí va fundar en 1565 la ciutat de San Agustín, considerada la primera població de l’assentament europeu en el que segles després serien els Estats Units d’Amèrica. També va ser governador de l’illa de Cuba de 1567 a 1574.

En la seua visita, Oltra li va entregar a l’alcaldessa, Nancy Shaver una carta de l’Alcaldia i li va obsequiar amb l’escut de Riba-roja. Per la seua banda, l’alcaldessa de San Agustín va fer el propi amb Paco Oltra, el qual una vegada ja en el nostre municipi va entregar a l’alcalde, Robert Raga.