Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els estudiants del CEIP Mas d'Escoto i CEIP Camp del Túria participen en un projecte educatiu que uneix cinema, art i tecnologia

Es tracta d'un projecte educatiu realitzat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Riba-roja que permetrà convertir robots en actors.

'EDUCACIÓ' 16 de desembre de 2019

El Cinema, les arts escèniques i la robòtica arriben al CEIP Mas d'Escoto i CEIP Camp de Túria.  Els estudiants de primària aprendran a programar, dins del projecte d'innovació educativa Programa la teua Obra, un robot humanoide que serà el protagonista, al costat dels i les alumnes, del curtmetratge que ells mateixos realitzen i dirigisquen.

El projecte, és una idea d'El Caleidoscopio, Start up de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i està recolçat econòmicament per la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Riba-roja.

Es tracta per tant d'un projecte amb doble valor. No sols ensenya als alumnes a programar i treballar amb alta tecnologia, com és aquest cas un robot, sinó que tracta que a través d'esta tecnologia, adquireixen una major consciència de l'entorn en el qual viuen i al fet que el curt que creen ha de tindre una fi social o mediambiental.

Záfira Pérez, regidora d'Educació i Cultura considera molt important el suport a aquest tipus d'iniciatives per part de l'Ajuntament, “aquesta formació complementària enriqueix al nostre alumnat en matèries com les arts escèniques i la robòtica, i els permet obrir nous horitzons de coneixement”

‘Programa la teua obra’, que busca la hibridació entre el món de la tecnologia, la cultura i les arts, ha començat al desembre amb la formació dels professors i tutors a l'hora de dur a terme la programació dels robots, així com el desenvolupament dels guions, vestuari i decorat.

Una vegada format el professorat, seran ells els que s'encarreguen d'ensenyar a l'alumnat el desenvolupament de guions en la classe de llengua, en plàstica i dibuix els decorats i vestuari, i en tecnologia i informàtica la programació dels robots. Entre tots hauran de realitzar l'obra teatral de titelles o el curtmetratge.

En el projecte participen també més de 1.500 estudiants de Primària, ESO i Batxiller i 90 centres educatius de les províncies de València i Alacant i de la Comunitat de Madrid.