Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Les 45 persones inscrites al programa Unisocietat comencen les classes a Riba-roja

Rebran un itinerari multidisciplinari de 360 hores en tres cursos acadèmics.

'EDUCACIÓ' 3 d'octubre de 2018

Riba-roja de Túria és des de hui un dels dotze municipis valencians que impartixen en les seues aules el programa Universitat i Societat, un pla formatiu destinat a les persones de 30 anys o més amb inquietud per aprendre i amb motivació per la cultura.

Els 45 alumnes inscrits en esta primera convocatòria “tindran l’oportunitat de recordar i adquirir nous coneixements, a través de classes amenes a un nivell accessible a tots”, assegura el coordinador del programa Unisocietat, Ángel Morales. Els assistents arranquen el curs amb el mòdul “Ecologia i canvi climàtic” que durant 8 setmanes impartiran els professors Emilio Barba i Javier Armengol.

El curs es desenvoluparà a través d’un itinerari multidisciplinar de 120 hores per curs acadèmic. Cada curs es distribuïx en dos quadrimestres i en cada quadrimestre s’impartixen dos assignatures troncals; a més, la formació es complementa amb un cicle de conferències per curs, de temàtica variada.

El programa Unisocietat s’ha implantat a Riba-roja de Túria per mitjà de la col·laboració entre la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i l’Ajuntament amb el patrocini de Caixa Popular. Durant l’acte d’obertura, el regidor d’Educació, Miquel Castillo ha agraït a la Universitat de València la iniciativa i ha matisat “la joventut la dóna les ganes d’aprendre i mantindre’ns vius”, dirigint-se als assistents.

Este programa universitari territorial compta amb la participació de dos centenars de professors de la Universitat de València i supera una matrícula de més de mil cinc-cents estudiants.

A través d’este programa es pretén sensibilitzar la societat en general sobre el valor de la formació al llarg de la vida, promoure la solidaritat intergeneracional i la vitalitat i dignitat de totes les persones i estimular el debat i l’intercanvi d’informació per a desenvolupar l’aprenentatge mutu, entre altres aspectes.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha sigut l’encarregat de realitzar oficialment l’obertura del curs. En la seua intervenció ha destacat “la nostra funció com a govern és obrir el coneixement al poble i facilitar la formació des de la universitat pública valenciana”.

D’esta manera, el desenvolupament del programa Unisocietat en el nostre municipi representa el ferm compromís de l’Ajuntament de Riba-roja per la formació al llarg de la vida, amb el suport de la Universitat de València.