Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Més de dos mil escolars de 3 a 16 anys es beneficiaran de la compra subvencionada de material escolar per al pròxim curs

L'Ajuntament habilita una partida pressupostària de 160.000 euros que rebran els 35 comerços adherits a la iniciativa

'EDUCACIÓ' 6 de juliol de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha convocat públicament les ajudes destinades a sufragar les despeses relacionades amb l'activitat formal i no formal corresponent al curs escolar 2021/2022 a través del conegut “Col·le Xec”. La iniciativa preveu ajudes de fins a 50 euros per a l'adquisició del material escolar mentre que l'adquisició de material, equipaments i accessoris tindran una altra ajuda de fins a 30 euros per cada beneficiari.

El govern municipal de Riba-roja de Túria ha habilitat una partida pressupostària amb un màxim de 160.000 euros en total per a dur a terme aquest projecte educatiu. El crèdit existent és limitatiu, de manera que la comissió avaluadora haurà d'assignar els corresponents imports de la subvenció per ordre de puntuació fins que s'esgote la citada quantitat econòmica.

Aquesta iniciativa de l'àrea d'Educació de Riba-roja de Túria es proposa, en l'àmbit de les seues competències, una avaluació i informació de situacions de necessitat social i atenció immediata a persones en situació o risc d'exclusió social, promoció de l'esport i instal·lacions esportives, promoció de la cultura i els equipaments culturals i participació ciutadana en l'ús de les noves tecnologies.

Les mesures s'aplicaran als centres d'educació infantil, primària, secundària obligatòria i, finalment, la formació professional bàsica, al marge del servei educatiu que presten actualment, i en les quals s'inclouen, a més, activitats relacionades amb la promoció de la cultura, l'esport i l'oci socioeducatiu, a fi d'aconseguir una igualtat d'oportunitats i la conciliació de la vida familiar i laboral.

Per això, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria facilitarà que els alumnes de tots els nivells educatius ressenyats puguen participar de les activitats extraescolars, tant les organitzades pels centres educatius com les que es duen a terme fora d'aquest àmbit, en les quals requereixen de l'ús de materials i equipaments que permetran dur-les a terme de manera adequada.

La convocatòria estableix una modalitat per a l'adquisició de material escolar necessari per al desenvolupament del currículum en tots els nivells educatius i que tindrà una quantitat màxima de 50 euros per a cadascun dels beneficiaris mentre que l'ajuda per a l'adquisició de material, equipaments i accessoris rebrà, per part seua, un màxim de 30 euros en total.

Les ajudes de 30 euros han sigut implantades durant aquesta legislatura amb l'objectiu de reduir la bretxa social o econòmica que puga existir entre les famílies per a accedir a les activitats extraescolars i com a manera de dinamitzar el teixit comercial local. Així, enguany s'han adherit 12 nous comerços a la campanya del xec-escolar i se situen ja en un total de 35.

Les bases reguladores d'aquestes ajudes municipals fixen una sèrie de requisits, amb caràcter general, per a l'obtenció de les subvencions com la sol·licitud dins del termini fixat, no incórrer en supòsits continguts en la llei de subvencions, estar empadronat amb anterioritat a l'1 de gener de 2021 i, finalment, no hauran de superar una renda de la unitat familiar superior 7 vegades a l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (Iprem) anual.

A més, de manera directa es concediran les ajudes a aquells sol·licitants que cursen estudis en un centre específic d'educació especial, els fills i filles de víctimes de violència de gènere, les víctimes de terrorisme, els fills i filles en acolliment familiar o residencial i, finalment, tots aquells destinataris de les rendes valencianes d'inclusió o de l'ingrés mínim vital.

Les famílies tenen de termini fins al 31 de juliol per a presentar les sol·licituds.

La regidora d'Educació de Riba-roja de Túria, Záfira, Pérez, ha destacat el valor d'aquestes ajudes “per la seua enorme funció social que duen a terme durant tots els cursos escolars ja que serveixen per a eliminar qualsevol tipus de desigualtat entre els alumnes dels nivells educatius previstos i, al mateix temps, concedeix les mateixes oportunitats en reduir possibles bretxes per qüestions econòmiques o tecnològiques”.