Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja aprova la creació del Consell sectorial de Salut Pública i Alertes Sanitàries

Aquest òrgan de participació abordarà els programes de promoció de la salut en coordinació amb les entitats amb competències sanitàries.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 17 de febrer de 2021

El Ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat per unanimitat la proposta de l'equip de govern per a crear un Consell Sectorial de Salut Pública i Alertes Sanitàries. En el Consell participarà la coordinació mèdica del Centre de Salut i les diferents plataformes socials del municipi implicades en el camp sanitari. La seua fi serà la coordinació de diferents matèries en sanitat pública municipal, respectant sempre les competències de cada administració.

El Consell durà a terme importants funcions com el desenvolupament i avaluació dels programes de salut del municipi, la creació de projectes de millora i la promoció de la coordinació entre Atenció Primària en Salut, Salut Pública i altres sectors. L'òrgan abastarà també competències de divulgació sanitària a través de xarxes i fòrums per a reforçar el paper de la ciutadania en la cura de la seua pròpia salut. Així com la creació d'espais de cooperació amb altres municipis en l'àmbit sanitari.

Aquest òrgan, que impulsarà la col·laboració comunitària en la formulació, disseny i avaluació de polítiques públiques sanitàries, té com a objectiu millorar la salut de la població de Riba-roja a través del desenvolupament i enfortiment de les accions preventives i la coordinació entre entitats sanitàries.

El Consell Sectorial de Salut Pública i Alertes Sanitàries estarà conformat per un representant nomenat pel Ple de la Corporació a proposta de cada grup polític i un representant de cadascuna de les associacions legalment constituïdes i inscrites en el municipi. A més, podrà ser assistit per quatre professionals o tècnics, municipals o externs, per a tractar les qüestions que es plantegen en els plens celebrats.

El nou òrgan forma part dels dotze consells sectorials constituïts a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i que atenen les àrees de Cultura, Esports, Majors, Inclusió i Drets Socials, Econòmic i Social, Medi Ambient, Mobilitat, Canvi Climàtic, Desenvolupament Sostenible i Rural, Festes i Tradicions, Joventut, Igualtat i Territorial. Aquests consells promouen la participació de la comunitat i la col·laboració entre les administracions públiques i les diferents institucions o entitats. Així doncs, com la resta de consells, designarà un portaveu que compondrà el Consell de Poble o Consell General de Participació Ciutadana.

Per a la regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Esther Gómez “amb la creació d'aquest òrgan volem analitzar i gestionar, al costat de les entitats de l'àmbit sanitari i la ciutadania, totes les qüestions referents a la promoció de la salut i articular un fòrum en el qual els veïns i veïnes puguen aportar suggeriments i debatre temes de rellevància en aquest àmbit, com ara la qualitat de l'aigua, els processos de vacunació o les campanyes de prevenció, entre altres temes”.