Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

El Taller d'Ocupació “Riba-roja Bonica II” se situa entre els millors valorats de la Comunitat Valenciana

El projecte permetrà contractar a 25 persones desocupades durant un any

'FOMENT ECONÒMIC I OCUPACIÓ' 7 de setembre de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha obtingut una de les millors puntuacions en la valoració provisional realitzada per Labora. Amb 64,11 punts, el Taller d'Ocupació “Riba-roja Bonica II” se situa entre els projectes millor valorats per la comissió avaluadora, per davant d'altres municipis de la comarca com Llíria, l´Eliana o la Pobla de Vallbona.

Aquest projecte possibilitarà la recuperació mediambiental i paisatgista del Parc Municipal Maldonado. Per a això, l'Ajuntament contractarà  a 25 persones desocupades majors de 25 anys durant un any; deu alumnes treballadors de l'especialitat de jardineria, 10 alumnes treballadors de l'especialitat d'obra i cinc persones que estaran destinades a l'equip docent, directiu i administratiu.

El cost total del projecte, que aquesta previst s'inicie a la fi de desembre, ascendeix a 545.412,8 euros i  comptarà amb una aportació municipal de 65.000€.

El programa de Tallers d'Ocupació es configura com un programa mixt d'ocupació i formació que té per objecte millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades a les quals va dirigit, mitjançant la realització d'obres o serveis d'interés general i/o social que possibiliten a l'alumnat/treballador la realització d'un treball efectiu mitjançant el contracte per a la formació i l'aprenentatge, que juntament amb la formació professional per a l'ocupació rebuda, procure la seua qualificació professional i afavorisca la seua inserció laboral.

Durant l'any de formació, l'alumnat/treballador rebrà formació professional per a l'ocupació adequada a l'ocupació a exercir, segons el projecte de pla formatiu.  Així mateix s'impartirà la següent formació complementària de caràcter modular: Inserció laboral, sensibilització mig ambiental i en igualtat de gènere.

A més, l'alumnat rebrà durant tot el procés formatiu orientació, assessorament i informació laboral i professional així com formació empresarial i una vegada finalitzat el projecte l'Ajuntament li prestarà assistència tècnica tant per a la cerca d'ocupació per compte d'altri com per a l'establiment per compte propi.

Els alumnes que finalitzen el taller d'ocupació aconseguiran la titulació de Certificat de Professionalitat de nivell 2 que els acredita laboralment per a accedir al lloc de treball d'Oficial de 2a de jardineria i Oficial de 2a d'obra de paleta.

Paral·lelament, Labora ha concedit a l'Ajuntament de Riba-roja una subvenció de 63.898,91 euros per a la contractació d'oficials de 1a de l'especialitat de pintura majors de 30 anys. La data prevista d'inici del programa EMCORP serà l'1 d'octubre amb una duració de sis mesos. 

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat “l'aposta d'aquest Ajuntament per la formació per a millorar la inserció laboral de les persones en situació de desocupació, ja siga en empreses dels nostres polígons o per compte propi”.