Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja va destinar 192.000 euros en ajudes econòmiques d'emergència social al llarg de 2019 per a les famílies de la localitat

Polítiques Inclusives realitza 202 valoracions de la dependència.

'POLITIQUES INCLUSIVES, IGUALTAT I DRETS SOCIALS' 3 de gener de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va destinar un total de 192.000 euros en ajudes econòmiques d'emergència social a 249 unitats familiars de la localitat al llarg de l'any 2019. La Regidoria de Polítiques Inclusives, Igualtat i Drets Socials va destinar ajudes a 618 usuaris al llarg del citat període en el qual s'inclouen prestacions econòmiques o un recurs social dependent d'aquest departament municipal.  

Les ajudes econòmiques d'emergència social es van distribuir entre les ajudes bàsiques per a la unitat de convivència com l'alimentació, els subministraments de la llar com el lloguer o la hipoteca bancària, que van ascendir en total a 151.000 euros. L'alimentació infantil o menjador escolar va ascendir a 1.248’52 euros i l'allotjament temporal a altres 18.800 euros.

Les activitats extraescolars en centres de Riba-roja de Túria que realitzen els menors d'aquestes unitats familiars es van situar en 965 euros, les pròtesis visuals i auditives a altres 4.200 euros i les neteges de xoc a altres 6.400 euros. Per la seua banda, les ajudes destinades a medicació van suposar una despesa social de 3.700 euros mentre que a les ajudes polivalents per a cobrir diferents necessitats o situacions d'emergència es van destinar altres 3.700 euros addicionals i al transport altres 1.900 euros.

El departament de Polítiques Inclusives i Drets Socials ha donat a conéixer, a més, les xifres derivades de la gestió de la Llei de la Dependència, de la qual van sol·licitar la seua aplicació un total de 179 usuaris de Riba-roja de Túria, altres 202 persones van ser valorades en la fase prèvia a la percepció d'un recurs mentre que altres 115 usuaris estan pendents, actualment, de valorar.

Cal assenyalar que s'ha reforçat el departament encarregat de tramitar la Llei de la Dependència amb altres dos tècnics reconeguts per la Conselleria de Polítiques Inclusives que s'uniran als dos tècnics actuals, de manera que el departament estarà format per un total de 4 tècnics.

Les campanyes de Nadal i Nit de cap d'any, a través del Programa d'Aliments de Riba-roja, van beneficiar a al voltant de 100 persones que van rebre aliments com a peix, carn, verdures o fruites donats per una cadena d'alimentació situada a la urbanització Monte Alcedo i una altra en el propi nucli urbà. Aquests productes es reparteixen entre les famílies beneficiades tant en la vetlada de la Vespra de Nadal com a Nit de cap d'any, tenint en compte a les famílies amb major risc d'exclusió social.  

Aquestes ajudes econòmiques i socials es complementen amb la campanya de donació de lots de joguets i regals per part d'empreses del sector que durant l'any 2019 van donar un total de 19 lots de joguets dels quals es van beneficiar un total de 10 unitats familiars en el si de les quals hi havia fins a un total de 19 menors. L'entitat Fundaempleo farà lliurament en els pròxims dies de més lots de joguets que es repartiran amb la tradicional Cavalcada de Reyes.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “l'esforç que des del departament de Polítiques Inclusives i Drets Socials s'ha realitzat al llarg de l'any 2019 per a ajudar a totes aquelles famílies de la localitat que estan travessant actualment problemes econòmics i socials, per això és necessari continuar en la mateixa línia de treball”.