Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria rep una subvenció de la Diputació de Memòria Història per al refugi del Cervantes

'TURISME I PATRIMONI' 26 de gener de 2023

El mes de març passat la Diputació de València va convocar subvencions per a la realització de projectes de recuperació de memòria històrica i, l'Ajuntament de Riba-roja va optar a aquesta, aconseguint el 100% de l'import sol·licitat, un total de 4.356 euros.

Com ja és conegut Riba-roja alberga un entramat de construccions i fortificacions defensives de la Guerra Civil Espanyola, atés que van formar part de l'última línia defensiva Puig-Carasols, coneguda com La Immediata. Es va construir en el tram final de la Guerra Civil, entre 1938 i principis de 1939, i estava destinada a ser l'últim baluard per a frenar un possible atac directe de les tropes nacionals sobre València, després de l'enrocament del front d'Aragó a l'abril de 1938.

Tot el conjunt es compon de prop de 200 elements entre els quals es troben búnquers, trinxeres, nius de metralladora, túnels, posats de comandament i altres fortificacions.

Encara que l'àrea de Turisme i patrimoni ha realitzat actuacions anteriors a aquesta per a donar a conéixer aquest patrimoni municipal, com a realització de visites guiades, realització de vídeos amb testimoniatges de l'època etc., es pretenia tindre material de suport tant per a les visites guiades com per als visitants que realitzaven les visites pel seu compte. Entre els objectius marcats en aquest projecte es troba: activar de manera educativa i turística el refugi antiaeri del Col·legi Cervantes per a promoure la comprensió de la memòria democràtica, divulgar informació sobre aquest recurs a la població general i generar un recurs de suport per a les visites guiades.

Les accions que s'han dut a terme amb aquesta intervenció han sigut: la instal·lació d'un tòtem informatiu en l'exterior del col·legi, que conté informació sobre el refugi en diversos idiomes, fotos i accés a recursos multimèdia, la realització d'un tour digital 360 del refugi amb la finalitat que els visitants puguen accedir a aquest tour a través d'un codi Qrs instal·lat en el propi tòtem informatiu, la realització d'un reportatge fotogràfic de recreació històrica i el disseny i col·locació de 2 panells informatius dins del refugi que contindran informació i fotografies obtingudes del reportatge fotogràfic.