Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja tanca el pressupost de 2019 amb un superàvit de 1'9 milions d'euros i deixa en zero el deute municipal

L'equip de govern dona compte al ple de la liquidació pressupostària.

'HISENDA' 14 de maig de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat compte de la liquidació del pressupost econòmic corresponent a l'any passat 2019 amb un superàvit global de 1’9 milions d'euros que permet continuar la senda dels anys precedents. El govern municipal ha donat a conéixer, a més, els comptes de les arques públiques que es completen amb un deute fixat actualment en 0 euros.

El pressupost econòmic del passat any 2019 ha suposat uns ingressos ordinaris que van arrivar als 29’6 milions d'euros davant dels 33’7 milions d'euros corresponents a les despeses municipals, de manera que el superàvit es va tancar amb un total de 1’9 milions d'euros –després dels ajustos econòmics per valor de 6 milions- i permet afrontar amb majors garanties el futur econòmic de l'ajuntament.

El romanent econòmic que ha aconseguit l'Ajuntament de Riba-roja de Túria en els últims anys s'ha situat actualment en un total de 4’1 milions d'euros, basat en la gestió duta a terme per l'actual equip de govern en els exercicis pressupostaris precedents. Amb aquests números, el consistori deixa el seu actual deute municipal en zero euros.

El romanent de tresoreria no té caràcter anual –a diferència del pressupost econòmic- sinó que és el reflex del dèficit o superàvit que s'ha anat acumulant al llarg dels exercicis precedents i la suma dels quals passa d'un exercici a un altre en funció dels dèficits o superàvits que es van produint en els pressupostos econòmics. Per tant, l'import acumulat de Riba-roja aconsegueix els citats 4’1 milions d'euros.

La liquidació positiva de l'exercici de 2019 fixada en 1’9 milions s'afig a les que s'han determinat en els exercicis precedents, ja que en el 2016 va aconseguir els 2’1 milions, altres 1’5 milions en el pressupost de 2017 i, finalment, els 3’1 milions d'euros en any 2017. Aquestes xifres permeten encarar amb una major eficàcia els pròxims mesos en el consistori per a suportar les inversions que es desenvoluparan en determinades àrees municipals afectades per la crisi sanitària i econòmica.

El regidor d'Hisenda, José Ángel Hernández, ha manifestat que les dades de la liquidació “són molt positives per al nostre municipi ja que ens permet afrontar amb major optimisme les mesures que hem adoptat per a ajudar als diferents sectors econòmics de la localitat i continuar, d'aquesta forma, amb la nostra gestió perquè cap persona es quede sense el suport i l'ajuda de l'administració local”.