Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'àrea de salut de Manises demana a la ciutadania que telefone abans d'assistir al Centre de Salut

L'alcalde de Riba-roja es reuneix telemàticament amb la gerència per a avaluar l'assistència mèdica després del Covid.

'SANITAT' 4 de juny de 2020

Els responsables de l'àrea  de Salut de Manises han demanat a l'Ajuntament de Riba-roja que transmeta a la població la necessitat de contactar per telèfon amb centre de salut abans d'acudir presencialment, a fi d'evitar el col·lapse de pacients en les instal·lacions sanitàries i garantir així la seguretat dels veïns i veïnes davant possibles contagi.

Així  li ho ha transmés el gerent de l'Hospital de Manises, Ricardo Trujillo a l'alcalde de Riba-roja en la videoconferència mantinguda aquest matí, en la qual s'ha analitzat l'evolució de l'assistència mèdica després del Covid 19.

El responsable mèdic ha ressaltat que, malgrat la incorporació gradual de serveis i especialitats,  es mantindran la videoconsulta per a certes patologies en les quals no siga necessària l'assistència presencial i s'ha ampliat el servei de SMS per a les citacions a fi de no saturar les agendes i complir amb el distanciament social entre els pacients.

No obstant això, -ha explicat- les urgències continuaran funcionant com fins al moment, incidint en el sistema de doble circuit per a garantir l'atenció separada dels possibles malalts de Covid i els que no ho són. En aquest sentit, el consistori ja va instal·lar fa uns mesos una carpa a les portes del centre mèdic que permet el triatge de malalts i va facilitar set línies telefòniques per a agilitar l'atenció mèdica als pacients.

Paral·lelament, des de l'àrea de Manises s'ha insistit en la importància de continuar dotant de material preventiu tant al personal sanitari com als usuaris del centre mèdic hospitalari. L'Ajuntament ha col·laborat des de l'inici de la pandèmia amb el centre mèdic en la distribució de màscares als col·lectius de risc i al personal i usuaris de les residències. Així mateix va col·locar una font pública per a mantindre la higiene dels usuaris.

Respecte a les consultes externes, s'estan actualitzant totes les consultes domiciliàries, presencials o de teleassistència. Així mateix, des de l'àrea de Manises s'ha realitzat un seguiment especial als pacients crònics i residències d'ancians, gràcies a la incorporació de 4 infermers i 2 metges dedicats a l'atenció d'aquest col·lectiu.

Finalment, Trujillo ha repassat amb l'alcalde les dades de la incidència del Covid a Riba-roja de Túria. Fins hui s'han realitzat 325 PCR, dels quals han eixit 27 positius (12,13%) i 5 morts.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha felicitat la direcció mèdica “per la gestió realitzada durant l'estat d'alarma i el treball de coordinació entre l'Ajuntament i l'assistència primària, que ha permés atendre amb celeritat i totes les mesures sanitàries de protecció”. Raga ha tendit la mà “a continuar col·laborant en tot el necessari per a garantir la millor atenció mèdica per als seus veïns i veïnes en aquests temps tan difícils”.