Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Campanya de prevenció contra el mosquit tigre i altres plagues

A través d’un conveni amb l’empresa Lokímica, el consistori assistix als ciutadans que es vegen afectats.

'MEDI AMBIENT' 8 d'agost de 2017

L’Ajuntament té establit un contracte amb l’empresa Lokímica, encarregats d’assessorar i realitzar un tractament periòdic contra els mosquits en diferents punts del municipi, i també actuacions puntuals segons l’evolució i el moviment de les diferents plagues.

L’empresa disposa tant d’un telèfon d’atenció com de correu electrònic per a assessorar i resoldre possibles dubtes. No obstant això, l’empresa no realitza actuacions en propietats privades, en eixe cas hauria de contractar-se el servei per part del particular, però si assessoren sobre com actuar per a combatre les plagues.

D’esta manera, les persones que detecten un cas de plaga poden posar-se en contacte amb el Departament de Medi Ambient, a través del telèfon 96 277 00 62.

Segons dades del centre de salut del municipi, els casos de picadures de mosquit tigre s’han reduït respecte a l’any passat. No obstant això, des de l’Ajuntament de Riba-roja volem aconsellar sobre certes mesures de prevenció d’este mosquit que cal tindre en compte i conscienciar la població per a evitar la seua expansió.

Les larves d’esta espècie es desenvolupen en recipients on existisquen xicotetes quantitats d’aigua, per la qual cosa és comú que es troben en els jardins, patis, en els plats dels testos, cendrers, fonts, poals…

Degut a esta adaptació al medi urbà, és necessari que els ciutadans col·laboren amb actuacions com eliminar els espais on pot reproduir-se, evitant recipients que continguen aigua. La Generalitat Valenciana recomana, en cas de no poder eliminar-los, cobrir-los o buidar-los regularment, impedint que no quede entollada durant més de 4 o 5 dies.

Altres actuacions a nivell individual que recomanem per a evitar la picadura d’este mosquit són emprar mosquiteres perquè constituïxen una barrera física d’alta eficàcia, usar roba que cobrisca la pell com a mànega llarga, pantalons llargs i calcetins, evitant els colors foscos i brillants que atrauen als mosquits, deixar la llum apagada si tenim la finestra oberta, o també la utilització de repel·lents.