Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja impulsa una línia d'ajudes per a potenciar l'ús de la bicicleta en el municipi

Seran subvencionades totes les compres realitzades des de l'1 de desembre de 2019 al 31 de gener del 2020.

'ECORIBA - MEDI AMBIENT' 2 de desembre de 2019

Riba-roja de Túria continua en el seu compromís per la sostenibilitat. L'Ajuntament ha dut a terme una nova iniciativa que busca promoure la mobilitat sostenible en el municipi a través d'una línia d'ajudes dirigides a la ciutadania per a la compra de bicicletes, bicicletes elèctriques i kits de conversió.

Amb la posada en marxa d'aquest projecte es pretén incentivar l'ús del transport net i respectuós amb el medi ambient i conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d'utilitzar aquest tipus de mitjans que tenen un menor impacte sobre l'entorn natural. Un altre dels objectius de l'Ajuntament de Riba-roja, que forma part del Consell de Govern de la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima de la FEMP és reduir les emissions de CO₂, millorant així la qualitat de vida dels ciutadans i el trànsit viari.

La quantitat fixada per a aquesta iniciativa és de 8.000 euros a raó de 200 euros per la compra de bicicletes elèctriques i de 100 euros en cas que s'adquirisquen bicicletes convencionals i kits de conversió de bicicletes i tricicles urbans elèctrics. Es podran beneficiar d'aquesta subvenció tots els veïns i veïnes de Riba-roja que acrediten el seu domicili en el municipi i que no hagen gaudit anteriorment d'aquesta ajuda. Així mateix, la persona beneficiària haurà de presentar el justificant de compra per a demostrar que l'adquisició s'ha realitzat des de l'1 de desembre de 2019 al 31 de gener de l'any 2020.

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de l'1 al 20 de febrer, ambdós inclosos. Les compres realitzades en els xicotets comerços o en els establiments adherits a qualsevol associació de comerciants del municipi seran dos dels criteris a tindre en compte per a la valoració de les sol·licituds.

Aquesta iniciativa se suma a una sèrie d'accions encaminades a potenciar la mobilitat en transport públic i en aquelles formes menys contaminants i compatibles amb el medi ambient.

“Continuem apostant per la gratuïtat del transport públic, amb línia com el “arRibabus” que connecta el nucli urbà amb el polígon industrial o amb el servei de ConectaMetro que facilita els desplaçaments a la parada del metro, així com l'adquisició de vehicles elèctrics i híbrids per a l'ús de la Policia Local” assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga qui- matisa- “tenim un ferm compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i la reducció del CO₂ en compliment amb els acords de Paris 2030”.

Paral·lelament l'Ajuntament està impulsant altres iniciatives com l'elaboració del Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) en la redacció de la qual treballa actualment.