Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja impulsarà una plataforma per a propiciar que l'anguila arribe al mar

La Conselleria de Medi Ambient ha realitzat la solta de 5.000 anguiles en uns quants trams del Parc Natural del Túria.

'MEDI AMBIENT' 23 de febrer de 2017

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga acompanyat del secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro han participat en la solta d’anguiles a fi de contribuir a millorar la biodiversitat d’este espai natural.

Esta actuació té com a objecte potenciar l’existència de poblacions silvestres d’esta espècie en el Parc Natural, ja que es tracta de peixos que han vist disminuïda la seua distribució per causes diverses, com la presència de preses que li impedixen aconseguir els seus frezadors (llocs on acudixen a pondre) òptims, la contaminació o la destrucció dels seus hàbitats o la sobrepesca.

Les anguiles tenen capacitat de reptar i fer-ho lliscant-se per terra només amb un dit d’aigua i  només algunes podran arribar al mar per a migrar aprofitant les séquies majors de l’horta, més encara si, com es demanarà a la Confederació Hidrogràfica, es fan xicotetes escales de peixos als assuts i partidors de les séquies.

Les anguiles alliberades procedixen de la piscifactoria de Tuéjar, dependent de la direcció general de Medi Natural i Avaluació Ambiental. Estes anguiles no arribaran al mar i no podran realitzar el seu cicle de reproducció normal però si que enriquiran la biodiversitat del riu. Per això, l’alcalde, Robert Raga ha anunciat que des de Riba-roja impulsarà la Plataforma ‘Volem que l’anguila arribe al mar’ i buscarà el suport de la resta d’institucions públiques i municipis limítrofs amb el Túria. ‘L’objectiu és que les anguiles puguen arribar al mar i transitar cap al riu que és la funcionalitat d’esta diversitat’, assegura.

Raga ha destacat la importància d’esta espècie en la comarca tant en la part gastronòmica i culinària com en la mediambiental,  per a garantir la diversitat,  que és un dels objectius de l’Associació de Municipis del Parc Natural del Túria

Julià ha destacat,  ‘la voluntat de les entitats i administracions per cuidar el planeta i deixar-ho en les millors condicions ha de concretar-se en compromisos concrets com este, junt amb la recuperació del bosc de ribera que té com a objectiu preservar la biodiversitat  i l’ecosistema i facilitar que els veïns de la zona puguen disfrutar d’un entorn en les millors condicions’

Finalment, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha agraït el suport de la Conselleria a l’hora de posar en valor el Parc Natural del Túria i ha destacat la necessitat de contribuir en l’atenció d’este entorn natural.