Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Noranta voluntāries conclouen la confecciķ de 45.000 māscares per a la poblaciķ de Riba-roja

Aquesta acciķ s'emmarca en el programa municipal “El Teu Ajuntament amb tú”.

'SANITAT' 28 de maig de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha distribuït 45.000 màscares higièniques a la població de Riba-roja, des que el Govern decretara l'Estat d'Alarma, gràcies al treball solidari de 90 voluntàries del municipi que han confeccionat el material, amb la coordinació del consistori, encarregat de tot el sistema de producció, compra de les teles i distribució.

Per a la seua confecció s'han emprat 2.616 metres de tela de cotó de 1,5 metres d'ample i 18.000 metres de goma amb els estàndards de qualitat exigits.

Totes les màscares han sigut sotmeses a un procés d'esterilització a 75 graus centígrads per a garantir la higiene i protecció dels usuaris d'aquestes. Una vegada esterilitzades s'han emborsat de manera individual amb una nota adjunta indicativa amb les instruccions d'ús a punt per al seu repartiment final.

Aquesta iniciativa municipal solidària ha possibilitat que les màscares hagen arribat a tots els domicilis. De manera paral·lela, s'han distribuït entre el personal del centre de salut, transport públic, els operaris dels serveis de manteniment, les residències geriàtriques, habitatges tutelats i els centres de salut mental, i els comerços de la localitat, a més del servei de càtering els usuaris del qual són persones majors.

Així mateix s'han repartit entre altres col·lectius més vulnerables com a persones de risc, embarassades o amb malalties cròniques, amb la prescripció del Centre de Salut i ha arribat a la ciutadania usuària d'algunes instal·lacions públiques com el Cementeri o el Mercat Municipal a través del programa municipal “El Teu Ajuntament amb tú”

En el procés de confecció de les 45.000 màscares han participat, a més de la costureres voluntàries, personal de Protecció Civil encarregat de l'arreplega del material de les fàbriques que han col·laborat en aquesta iniciativa com a Cartonatges Lanáquera i Tèxtils Pascual Capella, un operari que ha realitzat el tall de la tela i  els treballadors municipals que han repartit les màscares als domicilis. A més han sigut partícips la Junta Local Fallera i les Falles de Riba-roja que han realitzat una donació de la tela per a 10.000 màscares.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha agraït “el gest de solidaritat i la voluntarietat de totes les dones i homes que han fet possible aquesta gran iniciativa, que ha permés que ens hàgem protegit d'un possible contagi d'aquesta malaltia”. Raga ha aprofitat per a anunciar un “reconeixement públic que es realitzarà en els pròxims mesos i que pretén posar en valor el treball voluntari i desinteressat de múltiples col·lectius locals”.