Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja de Túria participa en la reunió de coordinació per a la creació de la Xarxa de Governança Participativa Municipal

Aquest organisme es constitueix com un espai de col·laboració, debat i reflexió entre les administracions autonòmica i local entorn de les polítiques locals de participació ciutadana.

'TRANSPARÈNCIA, GOVERN OBERT I PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 19 de maig de 2021

La regidoria de Govern Obert, Transparència i Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Riba-roja forma part del grup motor que lidera la creació de la Xarxa de Governança Participativa Municipal, juntament amb els ajuntaments de Xirivella, Vila-real, Alcoi, Bellreguard, Gandia, La Vall d'Uixó, Elda i l'Alfàs del Pi.

En la reunió de coordinació, a la qual van assistir el secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, i la Directora General de Participació Ciutadana, María Jesús Pérez, es van configurar els documents base per a constituir la xarxa.

Aquesta xarxa té la vocació d'incorporar als municipis valencians en un espai de col·laboració, debat i reflexió entre la Conselleria, els municipis i les mancomunitats d'àmbit comarcal de la Comunitat al voltant de les polítiques locals de participació ciutadana impulsades en el territori valencià.

El principal objectiu de la xarxa és impulsar i coordinar les actuacions que es desenvolupen en els diferents municipis i comarques compromesos amb la participació ciutadana, intercanviar experiències entre les administracions i proposar accions conjuntes.

Els principals compromisos es portaran a la pràctica a través de cinc eixos: la participació ciutadana en els municipis, els processos de participació ciutadana, l'educació per a la participació ciutadana, els instruments i metodologies per a la participació; i la transparència i la informació.

La regidora de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana, Esther Gómez, forma part del grup de treball que està elaborant el decàleg de compromisos de la xarxa i l'esborrany de les normes d'organització i funcionament de la xarxa. “Riba-roja és un dels municipis líders en Govern Obert, transparència i participació en la Comunitat Valenciana i ens produeix una gran satisfacció poder contribuir amb la nostra experiència en un procés que està ple d'aprenentatges i ens resulta molt enriquidor”, assegura l'edil.

En aquest espai de treball també es van presentar els Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana, una experiència pilot pionera en l'àmbit autonòmic, i en la qual de manera general poden participar totes les persones empadronades en la Comunitat Valenciana majors de 16 anys o de 12 anys amb l'autorització de les seues persones tutores.

L'import assignat a les Comarques del Xúquer-Túria ascendeix a 10.167.300 €. Poden consultar-se les diferents fases dels Pressupostos Participatius i accedir a la plataforma de participació a través de: https://gvaparticipa.gva.es/