Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja se suma a la celebració del Dia Mundial del Turisme 2019

La ruta de la seda i la jornada de turisme sostenible commemoraran aquesta efemèrides els dies 21 i 28 de setembre, respectivament.

'PATRIMONI I TURISME' 6 de setembre de 2019

El pròxim 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme. Un eloqüent adagi amb el qual l'Organització Mundial del Turisme (OMT) va pretendre significar l'any 1980 la gran magnitud d'aquest fenomen global. La commemoració del Dia Mundial del Turisme cobra un sentit molt especial per a Riba-roja de Túria atés que s'ha convertit en una indústria estratègica i troncal en tots els àmbits de la localitat. 

Amb l'objectiu de conscienciar a totes les persones sobre la importància del turisme i promoure la riquesa cultural i social del municipi, l'Oficina de Turisme de Riba-roja de Túria commemora aquest dia amb dues activitats. Una oportunitat única perquè tots els turistes potencials tinguen l'ocasió de conéixer més sobre la història, les tradicions i la gastronomia de la localitat.

El dissabte 21 de setembre, la “Ruta de la Seda” convida a conéixer els secrets d'aquest món, la seua fabricació, així com el taller d'un mestre seder. Amb l'itinerari a la mà, el dia començarà a les 10.00 hores des de la recepció en el Camí de les Ànimes. Una avinguda vorejada durant segles per moreres que alimentaven la rica indústria sedera que va aconseguir la seua màxima esplendor en el segle XVIII. A les 10.15 hores els assistents podran albirar una recreació dels espais dedicats a la cria del cuc de seda i la seua història a la Casa del Moliner. 

“Disposem de múltiples atractius recursos naturals i patrimonials que hem de donar a conéixer a la ciutadania a través d'accions i paquets turístics, que resulten atractius al visitant, i la Ruta de la Seda, és un exemple de la vinculació del poble de Riba-roja a una de les tradicions més arrelades del nostre territori, com és la seda”, assegura la regidor de Turisme i patrimoni, Esther Gómez.

A les 11.00 hores un breu recorregut pel barri antic ens portarà al tradicional Mercat Municipal on podrem degustar la gastronomia típica del municipi. I finalment, a les 11.45 hores, posarem rumb cap a les instal·lacions de Sederías Gironés, lloc en el qual tindrem una experiència de seda viva. Així mateix, participarem en un taller a càrrec del mestre artesà qui posarà a prova els nostres sentits a través de les teles i teixits. 

Per part seua, el dissabte 28 de setembre a les 10.00 hores tindrà lloc la jornada de “Turisme sostenible: tu formes part del canvi”. Des de la Sala del Molino de Riba-roja de Túria realitzarem un xicotet recorregut pel Parc Natural del Túria a càrrec del seu equip tècnic amb la finalitat de descobrir el valuós patrimoni natural de la zona, les seues diverses amenaces i les diferents mesures de conservació que s'estan duent a terme.

Les persones interessades poden informar-se a través de la web www.ribarojadeturiaturismo.com