Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja posa en marxa el projecte Camina Riba-roja! per a dinamitzar 6 rutes senyalitzades amb balises de plāstic reciclat i reciclable

(7)
Els senyals disposen de codis QR que donen accés a informaciķ sobre els punts d'interés turístics.

'TURISME I PATRIMONI' 26 d'octubre de 2021

Camina Riba-roja! és un projecte que dona resposta als canvis en les tendències turístiques que s'han produït a causa del coronavirus. Així, l'Ajuntament de Riba-roja, a través de l'oficina de Turisme, ha dotat al municipi de rutes senyalitzades perquè els visitants puguen gaudir de la naturalesa i el patrimoni que ofereix com a destí.

Durant l'últim any i mig, les consultes per a realitzar activitats a l'aire lliure han augmentat exponencialment, per la qual cosa aquest projecte busca potenciar aquestes activitats perquè veïns i turistes practiquen activitats a l'aire lliure, senderisme i marxa nòrdica. Camina Riba-roja! és un projecte que posa en valor els recursos naturals i patrimonials del municipi per mitjà de la creació i senyalització de rutes turístiques amb la finalitat que els nostres visitants puguen continuar gaudint de totes les experiències que ofereix el nostre municipi.

Sobre el terreny s'han senyalitzat i abalisat 6 rutes (3 de marxa nòrdica i 3 rutes de senderisme). Aquests nous senyals inclouen panells informatius, balises de direccionalitat, pals i plaques informatives. En relació a la senyalística cal destacar que està confeccionada amb plàstic reciclat i reciclable, material que aporta importants avantatges en matèria de sostenibilitat. D'una banda, les balises són més duradores i resistents als canvis de temperatura i inclemències del temps pel que redueix costos de manteniment. Per un altre, gràcies a elles, el municipi ha aconseguit reduir la petjada de carboni. Els panells i plaques informatives contenen codis QR que l'usuari podrà escanejar per a obtindre informació sobre les rutes i punts d'interés que componen les rutes.

A més, permet que els visitants puguen accedir a tota la informació sobre aquestes rutes de manera telemàtica a través d'un mapa interactiu allotjat en la nostra web. El mapa interactiu és un recurs amb el qual compta el visitant, a manera d'una aplicació. Aquest mapa mostra el traçat de totes les rutes i informació dels punts d'interés en diferents formats multimèdia (text, àudio, fotos, panells, enllaç a wikiloc, etc.) i idiomes (castellà, valencià i anglés). Aquesta plataforma ens permet arribar a un públic més ampli, local i estranger, i ser més accessibles, ja que els diferents formats multimèdia permeten accedir a la informació ajustant-se a les preferències i necessitats de cada usuari. Com accedeix el visitant a aquesta informació? A través dels codis QRs instal·lats en els panells i plaques informatives de cada ruta. L'escaneig dels codis QR redirigirà als visitants al mapa interactiu donant accés a informació sobre els punts d'interés que formen part de les rutes.

Aquest projecte està inclòs en la candidatura de Riba-roja de Túria als Plans de Sostenibilitat Turística en Destí. Així mateix, forma part del Pla de Destinació Turística Intel·ligent que ve desenvolupant el municipi des de 2020 i es troba en plena concordança amb les línies estratègiques que desenvolupa la Comunitat Valenciana en matèria ODS. A més, aquest projecte, és candidat als V premis d'Innovació de la Xarxa Tourist Info.

Rutes de senderisme


:: Ecoruta Traver-Quint (violeta): Aquesta ruta s'inicia en el Pont vell seguint la senda del parc Fluvial del Túria fins a arribar a l'observatori ocells, continuant fins a la xopera monumental, l'arbre monumental “Plàtan de Traver” i la pinada monumental de Masia de Traver. Més tard, es pren el Camí del Quint per a tornar al punt d'eixida.

:: Ecoruta Porxinos (marró): En aquesta ruta es recorre la Vall de Porxinos on es troben el famós aqüeducte de Porxinos i les Rodanes.

:: Ruta cultural pel riu Túria (taronja): Aquesta ruta de senderisme combina naturalesa i història. Passejarem per les riberes del Túria per a després accedir al barri antic de Riba-roja i conéixer la seua història.

Rutes marxa nòrdica

:: DTMN- Per les riberes del Túria (verd): La ruta comença en el Pont vell seguint el marge dret del Riu Túria. En el nostre itinerari, trobarem llocs de descans, arbres monumentals i ponts que travessen el riu on es pot gaudir de la bellesa del seu cabal.

:: DTMN- Riba-Roja Via Verda (blava): Des de l'àrea recreativa del Parc Natural del Túria pel marge esquerre del riu. Una vegada sobrepassada la població, existeix un desviament a l'esquerra senyalitzat, que ens dirigirà exactament fins a l'antiga caseta auxiliar a les vies del tren, ara convertides en via verda, que és la part principal d'aquest itinerari, ideal per a caminar amb l'ús de pads fins a l'arribada al nucli urbà de Riba- roja.

:: DTMN- Riba- Roja trinxeres (roja): L'itinerari combina un passeig pel medi natural i el patrimoni històric. Posa en valor una de les línies de trinxeres que es va construir en plena guerra civil, la línia XYZ.