Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Protesta i indignació dels alcaldes de la C3 davant dels 12.700 € dinversió en els PGE

Els municipis anuncien la presentació d’esmenes als Pressupostos Generals i futures mobilitzacions

10 d'abril de 2017


Els alcaldes d’Aldaia, Alaquás, Loriguilla, Cheste, Chiva, Buñol, Setaigües, Requena, Riba-roja, Utiel, Camporrobles i Xirivella han manifestat este matí a les portes de l’Estació del Nord el seu rebuig absolut a la inversió de 12.700 euros destinada pel Govern d’Espanya a la línia de rodalia.

A l’acte reivindicatiu s’ha sumat també Francisco Signes, subsecretari d’Obres Públiques i Vertebració del Territori i Carlos Domingo, director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, així com una representació de maquinistes de línia C3 que des de fa anys patix retards i carències en tot el seu recorregut

Els 12 firmants de l’anomenada  ‘Declaració de Xirivella’  que reivindica la modernització, electrificació i millora han anunciat que presentaran esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat i duran a terme mobilitzacions davant del que consideren una ‘autèntica burla’, ha destacat Michel Montaner, alcalde de Xirivella.

L’alcalde de Riba-roja Robert Raga ha qualificat els pressupostos de l’Estat com ‘terribles que castiguen a tota la Comunitat i en especial a Riba-roja i a tots els municipis afectats per esta línia’. En este sentit, considera’ necessari realitzar este tipus d’accions per a reivindicar unes inversions més justes que possibiliten que els nostres veïns de la Reva i treballadors del sector industrial puguen desplaçar-se amb garanties’.

Signes considera una ‘vergonya i una burla total d’anys de promesa del PP de que l’any 2016 estaria la línia electrificada’. El subsecretari ha incidit en la necessitat de ‘modernització d’una ‘línia que diàriament utilitzen tant estudiants com usuaris que van a l’Hospital de Requena’

El 16 de febrer de 2016, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga va assistir junt amb la resta d’alcaldes de  l'Horta Sud, Foia de Buñol, Utiel-Requena i Camp de Túria a la reunió amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño en què este es va comprometre que la línia C3 del tren de rodalia arribara al centre de València.

Una solució que es va complir mesos després, amb l’entrada de la línia a l’Estació del Nord  en juliol de 2016, encara que van quedar pendent altres inversions per a aconseguir incrementar les freqüències de pas dels combois, l’accessibilitat  en les estacions per a les persones amb mobilitat reduïda o el desdoblament de les vies. Un any després, les inversions seguixen pendents.