Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja adjudica el 90% dels nous contractes públics a pimes i permet estalviar 16.650 euros a les arques públiques

El govern local va licitar 168.162 euros en el quart trimestre de l'any 2020.

'CONTRACTACIÓ' 19 de gener de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha adjudicat un 90% de les noves adjudicacions públiques a xicotetes i mitjanes empreses (pimes) i, al mateix temps, ha permés estalviar fins a un 9’9% el seu preu durant l'últim trimestre de l'any 2020. L'equip de govern ha donat compte al ple municipal de les licitacions dutes a terme durant el quart trimestre de l'any 2020.

Les licitacions a Riba-roja de Túria van ascendir a un total de 168.162 euros durant el citat període de temps, però finalment es van adjudicar per un valor de 151.512 euros, de manera que després d'aquest procés administratiu es va permetre un estalvi de fins a 16.650 euros a les arques municipals. L'estalvi va significar un descens sobre la despesa inicial del 9’90%.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha tingut en compte diversos factors i criteris a l'hora de dissenyar els plecs de condicions previs per a la licitació de les obres i programes que s'iniciaran al llarg de l'exercici pressupostari corresponent. D'aquesta forma, en el quart trimestre es van tindre en compte alguns Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com la promoció del creixement econòmic inclusiu i la igualtat de gènere en les empreses interessades en les licitacions.

El consistori va aprovar el mes de desembre passat el Pla de Contractació Pública corresponent a l'any 2021 per un import total de 9 milions d'euros en noves licitacions d'obres, serveis i subministraments públics i entre les novetats dels quals destaca un major foment per a augmentar la participació de les pimes de la localitat amb l'objectiu de crear major riquesa i ocupació entre la població. La seua funció passa per afavorir la inserció laboral de col·lectius desfavorits mitjançant la contractació pública i una reserva del 5% de les licitacions per als Centres d'Especials d'Ocupació.

Amb el foment de la participació de les pimes locals en els processos de licitació es busca de manera urgent i immediata “tota una sèrie de mesures per a pal·liar els efectes de la crisi actual” i per això, des de tots els departaments municipals “es conjuminen tots els esforços per a afrontar-la mitjançant totes les polítiques públiques possibles en el procés de reconstrucció i reactivació econòmica i social”.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria també té en compte altres factors com les clàusules socials i ambientals a l'hora de valorar les propostes que concorren en un procés de licitació pública determinada. D'aquesta forma, reben més punts les empreses que contracten a persones més vulnerables o amb majors dificultats per a la seua inserció laboral o que hagen romàs durant llargs períodes de temps en una situació d'atur.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “l'enorme esforç que estan realitzant actualment les xicotetes i mitjanes empreses del nostre municipi per participar en els processos de licitació pública de les obres i projectes que duem a terme al llarg de l'any des de l'ajuntament ja que es tracta d'afavorir i promoure la creació de riquesa i llocs de treball entre la població”.