Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja agilitza el pagament als proveïdors de l'ajuntament durant el Covid-19 i aconsegueix els 2'5 milions d'euros

El consistori ha efectuat abonaments per valor de 5’4 milions des de gener.

'HISENDA' 25 de maig de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha agilitat els tràmits i el procediment per als pagaments als proveïdors durant els mesos en què està vigent l'Estat d'Alarma pel Covid-19 i ha aconseguit ja els 2’5 milions d'euros entre març i maig d'enguany. Amb aquestes xifres el consistori ha efectuat pagaments per valor de fins als 5’4 milions d'euros des d'inicis d'aquest any 2020.

L'equip de govern ha augmentat la rapidesa i l'eficàcia des de l'inici de la crisi sanitària per la irrupció de la pandèmia perquè tots els proveïdors de l'ajuntament puguen cobrar els seus serveis en terminis de temps més breus conscients de les dificultats que els retards en la seua execució poden desembocar en les empreses.

D'aquesta forma, el divendres es van arribar a efectuar pagaments per valor de 910.362 euros en total en una sola jornada, una xifra que suposa el rècord en el que portem d'any a Riba-roja de Túria en els pagaments i en els terminis amb les empreses proveïdors de l'ajuntament. L'anterior pagament més alt durant l'any 2020 cal buscar-lo en el passat 15 de gener quan es van ordenar altres pagaments per valor de 845.726 euros.

Amb aquestes xifres, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha abonat fins al moment en el que portem d'any 2020 un total de 5’4 milions d'euros als proveïdors per al pagament dels serveis i els productes sol·licitats per l'administració local amb l'ànim que aquestes empreses puguen fer front, al mateix temps, al funcionament intern d'aquestes.

D'aquesta forma, entre el mes de març quan va començar la crisi del Covid-19 i fins a aquesta mateixa setmana s'han dut a terme 2’5 milions d'euros, que es distribueixen amb els 743.280 euros del mes de març, els 843.413 euros del mes d'abril i els 929.536 euros efectuats aquest mateix mes. D'aquesta forma, s'aprecia que a mesura que ha anat transcorrent els mesos durant l'Estat d'Alarma s'ha incrementat proporcionalment la inversió de l'ajuntament en despesa corrent per a afrontar les iniciatives i els projectes socials i econòmics dissenyats per l'equip de govern.

Aquestes xifres que s'han succeït al llarg dels mesos en què transcorre el Covid-19 se sumen a les dels mesos precedents en els quals al gener passat es van efectuar pagaments per valor de 2’2 milions d'euros –especialment, per serveis i productes efectuats en les últimes setmanes del passat any- i els 732.204 que es van dur a terme el mes de febrer.

L'actual pressupost econòmic aprovat per l'equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria per a l'any 2020 està xifrat en un total de 29’5 milions d'euros, un 12’55% més que els comptes de l'any precedent en el qual es van executar 26’2 milions d'euros. Aquesta expansió dels comptes econòmics municipals ha sigut possible a l'increment notable de les transferències i les subvencions públics procedents d'altres institucions, tant provincial com autonòmica i estatal.

Cal destacar les iniciatives que ha dut a terme l'Ajuntament de Riba-roja de Túria des de l'inici de la crisi per la pandèmia amb un augment de la despesa directa fins a completar una xifra que aconsegueix els 254.500 euros en diverses àrees afectades com els Serveis Socials i la Salut, Seguretat i Ordre Públic, els Serveis de Neteja i Desinfecció, Indústria i Comerç i, finalment, la tecnologia i la informàtica.

A aquesta quantitat és necessari afegir els 670.000 euros en total que el govern municipal ha destinat a pal·liar els efectes de la crisi entre els comerços, els autònoms, els professionals i les microempreses amb una injecció d'ajudes directes a cadascun d'aquests col·lectius amb unes xifres de fins a 2.000 euros que són compatibles amb les concedides per la Generalitat i l'Estat.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que les dades econòmiques d'aquests tres mesos “són esclaridors sobre el treball i la implicació dels empleats dels diversos departaments municipals per a atendre les necessitats de les persones que més el requereixen, així com la rapidesa i agilitat en el pagament de les factures dels proveïdors dels serveis i els productes”.