Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja concedeix els premis EcoRiba de 2021 a les persones i entitats per la seua labor de difusió del respecte al medi ambient en el sector de l'Educació, l'empresa, el paisatge, societat i mitjans de comunicació

El guanyador de cada categoria obtindrà un premi de 1.500 euros en total en la gala que tindrà lloc el pròxim 1 de desembre as Castell..

'MEDI AMBIENT - ECORIBA' 19 de novembre de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha donat a conéixer el nom de les persones i les entitats per la seua contribució de difusió del medi ambient en el sector de l'Educació, l'empresa, el paisatge, la societat i els mitjans de comunicació. El guanyador de cadascuna de les categories de què consta aquest certamen rebrà, a més, un premi de 1.500 euros en total.

L'augment que en els últims anys ha adquirit la importància pel respecte de conservació i la protecció de l'entorn natural de Riba-roja de Túria s'ha traduït en l'elevat nombre de propostes presentades en cadascuna de les categories existents. D'aquesta manera, s'han presentat propostes sobre iniciatives ambientals relacionades amb l'economia circular, programes escolars o treballs que contribueixen a l'augment de la conscienciació ambiental i la regeneració del paisatge, projectes de desenvolupament urbà i, finalment, els mitjans de comunicació en la seua labor difusora.

En EcoRiba Circular l'empresa guanyadora és Docks Logistics Spain SA després d'obtindre 4 vots del jurat, destinat a empreses amb seu a Riba-roja de Túria que han implantat accions de respecte ambiental, amb aspectes relacionats amb l'eficiència energètica, la reducció, la reutilització, el reciclatge de residus i la reducció de les emissions de diòxid de carboni (CO2).

En EcoRiba Educatiu, el centre guanyador ha sigut el Centre d'Educació i Primària (CEIP) Mas d’Escoto, amb 5 vots al seu favor. En aquesta categoria es presenten centres educatius amb projectes desenvolupats a Riba-roja de Túria, amb un programa rigorós i rellevant en l'ensenyament de la protecció ambiental, amb una duració d'un any i una anàlisi sobre els resultats obtinguts al llarg d'aquest període de temps.

L'associació d'aficionats a la fotografia ha resultat ser l'entitat guanyadora en la modalitat d'EcoRiba Paisatge després d'obtindre un total de 4 vots d'entre totes les propostes presentades a aquest, pels treballs i projectes públics o privats que destaquen en la posada en valor del paisatge i la seua transcendència social en l'àmbit de Riba-roja de Túria.

L'EcoRiba Honorífic premia la labor de les persones particulars, els centres ocupacionals i educatius, les associacions, les ONGs, les fundacions i altres col·lectius socials amb seu a Riba-roja de Túria que han desenvolupat accions al llarg del temps establit en funció de la seua originalitat, eficàcia i participació ciutadana. En l'edició de 2021 el guanyador és Enrique Jarabú Clemente.

Finalment, el programa de televisió espanyola “Aquí la Tierra” ha sigut la guanyadora en la categoria d'EcoRiba Difusió en obtindre un total de 7 vots. Aquesta modalitat està dirigida als mitjans de comunicació en l'àmbit estatal que han desenvolupat accions en matèria de difusió dels temes del medi ambient, l'interés que desperta i la seua consciència social.

Els membres del jurat tenen en compte una sèrie de paràmetres a l'hora de decidir cadascun dels guanyadors en les modalitats de què consten els premis EcoRiba com és el cas dels criteris d'innovació, originalitat i impacte sobre la societat i, a més, una cura sobre el medi ambient. Cada categoria es premia amb 1.500 euros excepte en EcoRiba Educatiu en el qual el finalista obté, també, 500 euros, en aquest cas per a València Adventure SC.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “la consolidació d'aquests premis que any rere any s'obrin pas en el nostre municipi amb propostes i treballs molt originals i complets per part de cadascun dels participants i que serveixen per a despertar la cura i la consciència sobre el medi ambient i la importància d'incorporar-los en cadascun dels actes quotidians de la vida”.