Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria adjudica 8.441 euros en ajudes per a les persones celíaques destinades a la compra d'aliments i productes

L'equip de govern posa en marxa una línia de subvencions econòmiques per a les persones que pateixen esta patologia amb l'objectiu de minorar les seues despeses en l'adquisició de productes.

'SANITAT' 5 de desembre de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha adjudicat un total de 8.441’04 euros en ajudes i subvencions econòmiques públiques destinades a les persones de la localitat que pateixen, en l'actualitat, problemes de celiaquia produïda per la seua intolerància al consum de gluten la proteïna del qual es troba en el blat, l'ordi i el ségol. En total, el consistori ha aprovat 18 sol·licituds rebudes per part dels veïns.

Les bases reguladores d'estes ajudes econòmiques de Riba-roja de Túria estableixen una sèrie de condicions i obligacions que han de complir les persones interessades en esta mena de concessions destinades al finançament dels aliments elaborats, tractats o preparats per a respondre, correctament, a les necessitats particulars de les persones diagnosticades, mitjançant el corresponent certificat mèdic, amb esta patologia.

El termini per a la presentació de les sol·licituds de les persones interessades en les ajudes econòmiques ha conclòs amb les 18 peticions aprovades per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria amb una sèrie de quantitats econòmiques que oscil·len entre els 1.146 i els 25’54 euros, en funció dels productes i els aliments adquirits i justificats pels interessats, d'acord amb els requisits continguts en les bases reguladores.

L'obtenció de les ajudes es regeix per una sèrie de requisits que les persones beneficiàries hauran de complir, com la necessitat d'estar diagnosticada de celiaquia, mentre que en el cas de les persones menors o incapacitades legalment serà el seu representant, hauran d'estar empadronats durant l'exercici de 2022 a Riba-roja de Túria, no incórrer en cap circumstància que ho impedisca segons el detall de la llei general de subvencions, haver presentat la sol·licitud i la documentació en el termini previst i, finalment, estar al corrent de les obligacions tributàries i les corresponents a la Seguretat Social.

Les bases reguladores per a la concessió de les ajudes d'esta patologia estableixen la finalitat de finançar la compra d'aliments elaborats, tractats o preparats per a respondre a les necessitats particulars de persones amb un diagnòstic mèdic de celiaquia i, d'esta manera, ajudar en la minoració del cost econòmic afegit que suposa la malaltia per als afectats. Amb esta subvenció econòmica, els beneficiaris tindran major capacitat adquisitiva.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que estes ajudes “són molt importants perquè les persones que pateixen la celiaquia puguen minorar les seues despeses econòmiques destinades a l'adquisició dels productes i els aliments; per això, des de l'equip de govern som conscients que la compra habitual de les persones celíaques augmenta considerablement, fins al punt que any rere any incrementem la partida pressupostària”.