Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja de Túria demana a l'Estat un rellançament de l'activitat industrial en els polígons que augmente la seua competitivitat

El ple municipal reclama majors inversions en infraestructures viàries i comunicacions.

'POLÍGONS INDUSTRIALS' 2 de febrer de 2021

El ple municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta en la qual s'insta a l'Estat a adoptar mesures que ajuden a rellançar l'activitat dels polígons industrials de la localitat davant una aturada econòmica derivada del confinament que es viu en l'actualitat a Espanya. La proposta del ple municipal ha comptat amb el vot a favor de l'equip de govern del PSPV, a més del Partit Popular, Ciudadanos, Compromís, Esquerra Unida i Podemos Riba-roja Pot i l'abstenció de Vox.

La moció recolzada per una àmplia majoria plenària de Riba-roja de Túria posa l'accent en la necessitat de majors inversions en infraestructures viàries i comunicacions dels polígons amb les principals carreteres i una aposta clara per la digitalització de les empreses i per la seua adaptació als criteris per a una transició ecològica compatible amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) afavorits per les Nacions Unides.

El ple municipal s'ha fet ressò de la importància de l'eix industrial que conformen les localitats de Riba-roja, Xest i Loriguilla mitjançant l'Associació de Municipis de l'Eix A3, entre que els seus tres termes municipals sumen fins a 14 milions de metres quadrats de sòl industrial, dels quals s'han desenvolupat fins al moment 8 milions sobre el total existent.

Precisament, una de les principals reivindicacions d'aquest eix és una millora notable de les seues comunicacions amb l'autovia A-3 i l'A-7, és a dir, amb el corredor mediterrani i la zona central d'Espanya, amb l'objectiu d'augmentar la competitivitat de les empreses assentades en les tres àrees industrials. Els embossos i les dificultats en les comunicacions es presenten com un dels esculls més importants en el desenvolupament de l'eix industrial.

El text aprovat pel ple municipal de Riba-roja de Túira es fa ressò de la necessitat d'implementar les inversions adequades que permeta “generar llocs de treball, amb millors salaris, d'una major qualitat i una major estabilitat”, i reivindica una reindustrialització enfocada a la transformació digital i una transició ecològica basada en la justícia social.

El ple insta a un pacte d'Estat com a fórmula directa per a aconseguir els objectius per a una reindustrialització a Espanya, amb una actualització del marc de regulació per a una efectiva digitalització i un equilibri sostenible en la producció de les empreses compatible amb els criteris de les Nacions Unides mitjançant un consens ampli entre els grups parlamentaris, les organitzacions sindicals i empresarials que permeten, finalment, l'atracció de noves inversions i, per tant, una capitalització de les pròpies empreses.

L'equip de govern ha recordat les inversions realitzades en els últims anys en els polígons industrials de Riba-roja de Túria mitjançant les partides pressupostàries finançades amb fons municipals superiors a 1’5 milions d'euros, amb els treballs d'asfaltat, enllumenat, neteja, mobiliari urbà, senyalització i adaptació a les noves tecnologies. A més, s'ha aprovat un contracte de manteniment d'aquests nuclis industrials amb una inversió anual de 400.000 euros anuals.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat la necessitat de “apostar pel desenvolupament, modernització i la implantació de les noves tecnologies dels nostres polígons com un dels principals reptes que tenim per davant en l'actual situació de pandèmia que vivim ja que aquests nuclis són un motor important en la creació d'ocupació, riquesa i avanç social”.