Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja disposarà d'un punt de recollida selectiva de roba de Koopera en l'Ecoparque municipal i altres cinc nous contenidors

En 2017 Koopera va arreplegar 52.857 quilos en els deu contenidors distribuïts en el casc urbà i urbanitzacions

20 de Juny de 2018

L'ecoparque municipal disposarà en breu d'un nou punt de recollida de roba usada que se sumisca a la desena de contenidors de Càrites que Koopera té distribuïts tant pel casc urbà i les urbanitzacions del terme municipal.

Aquest nou punt s'instal·larà en virtut del conveni suscite entre el Consorci València Interior, Koopera Mediterrània i Abrigalla València que inclou la recollida selectiva de roba i calçat en els 61 municipis consorciats.

Tant Abrigalla com Koopera es comprometen a realitzar les operacions de valorització dels residus en les seues instal·lacions i a evitar així que un recurs, com és el tèxtil usat, es perda com a residu sense ser aprofitat i valorizado al màxim, tal com indica el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana (PIRCV).

A través del conveni, Abrigalla València oferirà accés a roba, calçat i altres complements tèxtils recuperats a persones en situació de necessitat, i s'encarregarà de traslladar tot el residu tèxtil recollit a la planta de tractament automatitzat que Koopera Mediterrània té en Riba-roja, centre tecnològic per a la reutilització, reciclatge i la inclusió activa.

Koopera Mediterrània, per la seua banda, es compromet a realitzar els processos de classificació, i preparació per a la reutilització i reciclatge del residu tèxtil, i a col·laborar en les campanyes de sensibilització que desenvolupe el Consorci València Interior.

Riba-roja de Túria és un dels municipis de la província de València que més quilos de roba usada per habitant recicla. Segons les dades de 2017, Koopera va arreplegar 55.857 quilos dels 10 contenidors distribuïts pel casc urbà i urbanitzacions. A aquesta quantitat se sumen els 22.499 quilos arreplegats procedents de donacions.

El punt de recollida de roba usada que més es va utilitzar pels ciutadans el passat any és el situat en la Carretera València creue amb c/Projecte, amb 7358 kg/any, seguit del de la Carretera Vilamarxant creue amb C/Generalitat que suma 6411 kg/any.

La resta de punts de recollida selectiva estan situats en C/ Capella Teresa (5.819kg/any), en l'Avinguda del Túria, 10 en la Urbanització Parc Montealcedo (5.654 kg/any), c/Cronista Cerveró creue Isabel la Catòlica (4.899 kg/any), Avinguda dels Tarongers creue amb c/Joaquin Rodrigo en la Urbanització la Reva (4.881 kg/any), Carrer Alcoià (4.555 kg/any) Doctor Fleming encreuament amb C/Luis Vives (4.448 kg/any), Avinguda de la Pau, 74 (4.517 kg/any) i Urbanització Masia de Traver al costat del Centre Social (4.315 kg/any).

L'Ajuntament de Riba-roja té previst instal·lar a la fi de juliol altres 5 contenidors de recollida per a completar l'actual xarxa. "La arreplegada de roba usada i el seu posterior tractament té una doble fi, la sostenibilitat i la inserció de persones en risc d'exclusió", assegura l'Alcalde de Riba-roja Roberto Raga.


En la seua labor social, des de la seua creació fa tres anys, Koopera Mediterrània al costat d'Abrigalla València, ha aconseguit donar treball a 59 persones amb el risc d'exclusió social, aconseguint un increment del 48% els llocs de treball per a aquest col·lectiu.

Respecte a la labor mediambiental, la recollida de roba i calçat ha ascendit a 2.876 tones, la qual cosa suposa un creixement interanual del 12%. Aquesta quantitat es destina a reutilització, reciclatge i valorització.