Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja disposarà d'un Punt de Trobada Familiar (PEFs) per a facilitar les relacions paternofilials

Les famílies evitaran desplaçar-se fins a la localitat de Paterna com fins a la data

28 de Juny de 2017


Les famílies de Riba-roja de Túria amb situacions de conflictivitat no resoltes, que necessiten de mediació, disposaran d’un espai físic en què els seus fills i filles s’assentes acollits en les millors condicions.

El Punt de Trobada Familiar, que estarà preparat en el termini d’un any, s’ubicarà en el nucli urbà de Riba-roja i facilitarà el compliment del règim de visites establit en situacions de crisi o ruptura familiar. D’esta manera, les famílies no hauran de desplaçar-se fins a Paterna com fins a la data i es donarà servici a altres poblacions pròximes com Vilamarxant o Loriguilla.

Serà un espai, accessible i ben comunicat que disposarà una “sala amable” (sala tutelada amb supervisió), habilitada com una guarderia, dos sales d’espera, despatxos per a professionals, un despatx addicional per a entrevistes, recepció i banys.

“Volem que siga un Punt de Trobada avançat i integrador, dotat de zona de jocs, on els xiquets i xiquetes es troben a gust, en un entorn agradable, a pesar de la difícil situació que estiguen travessant’, assegura l’alcalde, Robert Raga.

En l’actualitat, hi ha 16 PEFs (Punt de Trobada Familiar) des dels que es facilita als menors el seu dret a relacionar-se amb ambdós progenitors i/o altres parents i la seua seguretat en les dites relacions, per mitjà d’una intervenció temporal de caràcter psicològic, educatiu i jurídic, per part de professionals degudament formats, ja que estan atesos per un equip multidisciplinari i especialitzat.

Per a la directora general d’Infància i Adolescència de la Generalitat Valenciana, Rosa Moler, “l’objectiu d’esta nova proposta és poder donar resposta a través d’uns equips més professionals i uns espais més adequats. Riba-roja, és una petició molt acceptable, que descongestionarà Manises i a més està molt ben comunicada”

La Direcció General de la Infància i Adolescència realitzarà ara un estudi poblacional per a veure el ràtio de professionals necessari per al Punt de Trobada i es desplaçarà a Riba-roja per a conéixer les ubicacions proposades per l’Ajuntament per a l’emplaçament.