Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja inicia la campanya de neteja anual d'abocadors incontrolats

En 2019 es van retirar més de 26 tones de residus.

'SERVEIS PÚBLICS I MEDI AMBIENT' 10 de juny de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha iniciat aquesta setmana la primera de les dues campanyes anuals de neteja d'abocadors incontrolats en les zones disseminades del municipi, amb l'objectiu d'erradicar aquests focus de brutícia en zones rurals.

Com a conseqüència del Covid, des d'el mes de març passat s'ha vist incrementada la presència d'aquests focus, especialment enderrocs. El motiu són les reformes realitzades a l'interior dels habitatges i que molts ciutadans han aprofitat el confinament per a realitzar neteja d'efectes.

Els punts sobre els quals s'actuarà aquesta setmana són zones, a vegades, de difícil accés, ja que no són pas habitual de la ruta de neteja viària. Aquestes zones són reincidents i estan situades en les partides de Pla de Tochar, camí Seminar, Camí Carassols, Carrasquereta, Cova del Bru, camí San Roc. Camí Posa, camí Barraqueta, Camí de Xest, Barraqueta, Camí del Polvorí, el Barranc de la Pedrera i Polígon Industrial Entrevies.

No obstant això, en els últims anys s'han localitzat altres focus en residencials com l'Avinguda del Palmerar a València la Vella, Ciutat Jardí o en la part posterior del camp de futbol municipal.

Els abocadors incontrolats es localitzen gràcies al treball de control i detecció del departament tècnic de Medi Ambient i de la secció de la Policia Local de Riba-roja de Túria encarregada del Medi Ambient, Sostenibilitat i Medi rural (SEPROME).

Per a facilitar aquesta labor, l'Ajuntament de Riba-roja té previst incorporar una nova unitat de vigilància amb drons per a evitar la proliferació d'abocadors. El regidor de Serveis Públics, Rafa Gómez ha lamentat aquestes actuacions incíviques d'incompliment de la normativa i fet una crida a la responsabilitat ciutadana, “aquests focus atempten mediambientalment el nostre territori i disposem de suficients recursos municipals, com la recollida gratuïta de poda i estris i l'ecoparc municipal, que haurien d'evitar aquestes males pràctiques”.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria disposa del servei gratuït de recollida d'efectes a través del telèfon gratuït 900 714 318 i de l'Ecoparc Municipal que obri de dilluns a dissabte de 8.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores.

L'Ordenança Municipal de Neteja Viària, aprovada l'11 de novembre de 2010, estableix en l'article 27 com a infracció molt greu 'depositar, llançar o abandonar en les vies públiques, camins rurals i propietats privades confrontants amb aquestes vies, residus, fems, embalatges, enderrocs, estris i tot tipus d'objectes similars' amb multes que van dels 180,01 fins a 300€.

Així mateix la Llei de Residus valenciana estableix com a falta lleu l'abocament de residus amb multes de fins a 600 euros i si aquests anaren perillosos, la falta seria considerada greu, fins a 6.000€.