Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja injecta altres 240.000 euros en ajudes d'emergència social per a atendre les necessitats de les famílies vulnerables

El govern municipal garanteix el menú a menors vulnerables aquest estiu.

'POLITIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 20 de juliol de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinarà en el que resta de l'any 2020 altres 240.000 euros per al fons dedicat a les prestacions econòmiques individuals de les persones i famílies vulnerables de la localitat. Aquesta injecció econòmica implementa els recursos que el govern municipal havia destinat ja en els comptes d'enguany i que s'han vist, d'aquesta forma, augmentats després de l'última modificació pressupostària.

Aquestes quantitats econòmiques aprovades per l'Ajuntament de Riba-roja de Túria fa escasses setmanes se sumen als 254.500 euros que es van invertir ja a principis de l'Estat d'Alarma –especialment, també per als col·lectius més vulnerables- i els 122.000 euros que es van destinar a diversos conceptes relacionats amb la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

L'àrea d'Igualtat, Polítiques Inclusives i Drets Socials i Majors de Riba-roja de Túria ha destinat en el que portem d'any fins a un total de 162.000 euros per a atendre les necessitats de més de 400 persones en matèria d'ajudes d'emergències entre les quals cal destacar el finançament de despeses d'alimentació, subministraments de la llar, lloguer, transport, hipoteques, pròtesis visuals, allotjament temporal, llet infantil i polivalent, entre altres conceptes.

Aquestes ajudes han permés atendre les peticions dels veïns i de les veïnes d'aquest municipi sobre un total de 190 unitats familiars de Riba-roja de Túria que es complementen amb les ajudes Covid-19 d'enguany i que han permés facilitar diverses línies econòmiques per a un total de 61 unitats familiars, amb una inversió total que suposen 21.630 euros.

El càtering social ha sigut un altre dels apartats que han rebut també una notable inversió econòmica amb altres 80.000 que fins al moment les arques municipals han arribat a assistir en algunes ocasions a un total de 307 usuaris diaris durant l'Estat d'Alarma en la localitat. A més, l'ajuntament ha garantit el menjador a tots els menors en situació de vulnerabilitat al llarg dels mesos de juliol i agost. Amb aquesta mesura, es garanteixen els menús d'un total de 64 usuaris de la localitat. En l'actualitat, la mitjana d'usuaris diaris d'aquest servei de càtering social aconsegueix les 200 persones beneficiades.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha repartit al llarg d'aquest any 2020 un total de 8.000 quilos de menjar i aliments a més de 500 persones a través del Fons d'Ajudes Europea per a famílies desfavorides en el qual el consistori actua en la seua qualitat d'organització associada de repartiment (OAR). Aquest servei municipal s'emmarca en el programa d'ajuda alimentària que du a terme el departament de Polítiques Inclusives, Drets Socials, Igualtat i Majors amb l'objectiu d'atendre a totes les famílies més vulnerables.

A més, cal destacar les donacions diàries que Consum lliura cada dia a l'Ajuntament de Riba-roja de Túria destinat a les famílies més vulnerables i que arriben als 5 o 6 carros diaris amb menjar i altres productes alimentaris.

Finalment, al llarg de les últimes setmanes el departament d'Igualtat, Polítiques Inclusives i Drets Socials i Majors de Riba-roja de Túria ha posat en marxa un lloc d'informació i assessorament a l'ajuntament per a atendre les persones interessades en l'ingrés vital mínim que ha posat en marxa actualment el govern d'Espanya. A més, es realitzen les gestions per a tramitar la renda valenciana que ha elaborat i dissenyat la Generalitat Valenciana.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat “l'esforç que des de l'ajuntament estem realitzant per a atendre totes les necessitats de les persones i les famílies vulnerables del nostre municipi i, per això, continuarem amb la mateixa línia de complementar i augmentar els recursos econòmics per a assegurar que tots els nostres veïns tenen els serveis bàsics coberts”.