Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja suma 708 arbres a la iniciativa #UnÁrbolporEuropa

Més de 200 municipis s'han adherit a la campanya que compta amb el suport del Parlament Europeu.

'ECORIBA - MEDI AMBIENT' 5 de juny de 2020

L'Ajuntament de Riba-roja ha volgut anar més enllà i ha sumat un total de 708 arbres a la campanya impulsada per l'Equip Europa. Aquesta acció s'emmarca en el Pla Estratègic d'Arbratge de Riba-roja 2030 que consisteix a plantar en el municipi un total de 2030 arbres en resposta als efectes produïts pel canvi climàtic i els incendis esdevinguts en l'Amazonía i de manera més recent a Austràlia.

Aquest pla està d'acord amb les línies estratègiques i accions establides en el Pla Estratègic Participat de Riba-roja (2017-25) en qüestions relacionades amb l'increment de la superfície arbrada en zones verdes i recuperació de la vegetació de ribera en espais naturals.

En aquesta línia, l'Ajuntament de Riba-roja va decidir adherir-se a la iniciativa #UnÁrbolPorEuropa, que naix de l'Equip Europa arran d'una proposta de David Sassoli, President del Parlament Europeu. Mitjançant la signatura d'un manifest, els més de 200 alcaldes partícips assumien el compromís de plantar un arbre en el seu municipi abans del 5 de setembre de 2020, visibilitzar la importància del desenvolupament sostenible en l'àmbit local i involucrar als joves en els processos de presa de decisions en matèria de sostenibilitat local.

Aquest manifest és un compromís per a promoure la sostenibilitat local a Europa, augmentar la consciència social sobre la sostenibilitat en l'àmbit local i fomentar la col·laboració entre les autoritats locals i la societat civil, i especialment la joventut, a l'hora de promoure el desenvolupament sostenible. Així mateix, reconéixer el paper fonamental de la joventut en la consecució de la sostenibilitat local, perquè el seu interés en el desenvolupament sostenible, la reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle i la conservació ecològica s'ha fet palesa en l'últim any.

En el marc de Pla Estratègic d'Arbratge de Riba-roja 2030, el consistori ja ha realitzat importants plantacions. Destaquen els 37 arbres del Barranc de Moros amb la finalitat de restaurar aquesta zona com a corredor ecològic o la col·laboració amb els centres educatius de la localitat i el Parc Natural del Túria s'han plantat un total de 200 arbres en les zones d'apadrinament (Esplanada del riu Túria i zona de Perpinyanet), que contribueixen a la recuperació del bosc de ribera del Túria.

Amb motiu del dia de l'Arbre, es van plantar 100 exemplars de ribera per a consolidar aquest bosc a l'esplanada del riu Túria. Aquesta acció s'ha realitzat en col·laboració amb el Parc Natural del Túria i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria.

Paral·lelament, durant la segona setmana de febrer es van plantar 40 arbres de gran calibre en la zona recreativa del Pont Vell, donats pel CIEF a través de Parc Natural. La coordinació entre EcoRiba, el Parc Natural i  la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria ha permés dotar de cobertura arbòria la zona de pícnic.

Una altra de les accions destacades va ser la col·laboració del departament de Parcs i Jardins amb la urbanització d'Entrenaranjos per a la repoblació de 200 arbres en la zona verda d'aquesta urbanització, així com amb el grup ecologista WWF i Parc Natural del Túria que va possibilitar la plantació de 165  arbres i arbustos de gran grandària.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha ressaltat com una prioritat,  “aconseguir reduir la petjada de carboni a través de la plantació d'arbratge en el nostre municipi i reduir així les emissions de CO2”. En aquest sentit, Raga ha anunciat futures accions al Parc Natural del Túria que es donaran a conéixer en breu.