Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja va registrar 5.500 atencions en Polítiques Inclusives durant l'any 2020 i va destinar 258.000 euros a ajudes econòmiques

L'ajuntament fa un balanç de les actuacions anuals.

'POLITIQUES INCLUSIVE, DRETS SOCIALS I MAJORS' 18 de febrer de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va registrar fins a 5.500 atencions als ciutadans en l'àrea de Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors al llarg del passat exercici 2020 marcat per les conseqüències derivades de la pandèmia del coronavirus. Les arques públiques van destinar, a més, un total de 258.369 euros en diverses ajudes econòmiques als ciutadans.

L'àrea d'Igualtat, Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors ha fet balanç de les actuacions que s'han dut a terme des dels diversos programes i serveis que ofereix aquest departament municipal, amb una especial atenció a les famílies amb major vulnerabilitat en l'actual context. D'entre les més de 5.500 atencions registrades pel consistori de Riba-roja cal destacar, entre altres, les visites domiciliàries, les telefòniques i aquelles amb caràcter d'urgència.

D'aquesta manera, cal subratllar les atencions realitzades a un total de 949 famílies, altres 410 destinades als majors, altres 302 cap als immigrants i, finalment, fins a 243 atencions a minories ètniques, d'entre les més de 5.500 dutes a terme al llarg del passat exercici. Cadascuna d'aquestes atencions va ser derivada i gestionada per cadascun dels tècnics del departament.

A més, l'àrea de l'Igualtat, Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors va tramitar un total de 949 sol·licituds d'ajudes econòmiques per part dels veïns de la localitat i que es van concentrar en les 422 sol·licituds destinades a necessitat bàsiques el valor econòmic de la qual ascendeix a un total de 120.997 euros als quals cal afegir els 76.497 euros pels subministraments energètics de les 295 peticions rebudes.

El departament també va concedir ajudes econòmiques amb caràcter extraordinari per valor de 11.313 euros per part de les 42 sol·licituds d'ajudes econòmiques tramitades i concedides. Finalment, cal destacar altres 185 sol·licituds en matèria d'ús de l'habitatge per un valor global de 48.214 euros. En total, aquesta àrea va tramitar les referides 949 ajudes amb caràcter econòmic, per a les quals es van destinar una suma de 258.369 euros entre totes les sol·licituds.

Un altre dels punts importants a destacar són les atencions als majors de Riba-roja de Túria amb un total de 410 expedients tramitats, altres 19 peticions per al Centre de Dia, les peticions de Residència que van aconseguir les 24 persones, altres 34 atencions als veïns de la localitat per sol·licituds de tele-assistència i, finalment, les 46 sol·licituds de servei de càtering.

El departament d'Igualtat, Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors de Riba-roja de Túria es va encarregar del repartiment de més de 21.000 quilograms d'aliments del Banc d'Aliments entre les més de 300 unitats familiars que es van beneficiar de les citades ajudes corresponents al llarg del passat any 2020, a les quals cal afegir les del present exercici que es continuen concedint.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “l'enorme esforç, treball i dedicació per part de tots els treballadors i tècnics dels diversos departaments que s'han encarregat d'atendre i gestionar les més de 5.500 atencions a les persones d'aquesta localitat, la tasca de la qual és encara més important en una situació tan excepcional com l'actual per la pandèmia, per això, estem redoblant, més si cap, els programes socials”.