Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'alcalde de Riba-roja reclama a Manises major atenció telefònica i més personal sanitari per a garantir una millor assistència en el Centre de Salut

Robert Raga ha sol·licitat una reunió urgent a la conselleria de Sanitat per a traslladar el malestar veïnal

'SANITAT' 14 de juliol de 2020

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga s'ha reunit aquest matí amb l'equip directiu de l'àrea de Salut de Manises a fi de traslladar-li la seua preocupació davant les reiterades queixes ciutadanes. Des que es decretara l'estat de “nova normalitat”, l'Ajuntament de Riba-roja ha detectat nombroses incidències relacionades amb l'atenció telefònica i la disminució en l'assistència presencial en el Centre de Salut .

Raga ha reclamat als responsables sanitaris una major atenció telefònica i més personal sanitari per a garantir una millor assistència en el Centre de Salut. En aquest sentit des de l'àrea de Salut de Manises, s'afirma que “existeix falta de metges i personal d'infermeria, així com administratius que vulguen treballar en Primària”. A aquesta manca- declaren- “se sumen les reiterades baixes ocasionades en alguns casos per ansietat generada per aquesta situació de crisi, els períodes vacacionals dels facultatius que s'han vist obligats a fer-los coincidir amb l'època estival per un possible rebrot a la tardor i la impossibilitat que alguns metges de risc puguen atendre pacients Covid”. Així mateix  la situació s'agreuja pel tancament del consultori de Loriguilla, del qual detallen “no podem obrir-lo perquè si complim amb les mesures sanitàries l'aforament es redueix a tres persones”

Els responsables sanitaris alerten d'una “gran pressió assistencial que pot veure's acrescuda si se succeeixen a partir de tardor nous rebrots de la malaltia”. Com a fruit de la reunió, el gerent de l'Hospital de Manises, Ricardo Trujillo ha fet públics les dades del mes de maig en el Centre de Salut de Riba-roja, en el qual es van registrar 22.000 atencions en Primària, 12.000 assistencials, 1.725 d'atenció continuada i 2.238 en Pediatria”.
Trujillo s'ha compromés a “estudiar una solució” que minimitze les conseqüències de la gran demanda assistencial existent.

Per part seua, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha sol·licitat una nova reunió amb directora general de Règim Econòmic i Infraestructures de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut, Carmelina Pla per a traslladar-li la seua preocupació. “Hem d'exigir una assistència sanitària pública que atenga les necessitats mèdiques de la ciutadania, ja siga a través de consultes telefòniques o aistencia presencial en casos en els quals no puga resoldre's per telèfon”, assegura Robert Raga, alcalde de Riba-roja.

L'Ajuntament de Riba-roja ha col·laborat activament amb el Centre de Salut des de l'inici de la pandèmia. La instal·lació d'una gran carpa exterior amb una font pública i un dispensador d'hidrogel a les portes del consultori ha permés garantir la seguretat dels pacients i realitzar un triatge previ per a detectar possibles casos de Covid. Així mateix el consistori ha participat en la distribució de màscares als col·lectius de risc, al personal mèdic i als usuaris de les residències, ha dotat de 20 pulsioxímetros al centre mèdic per al seu ús en pacients de risc i ha proporcionat informació als usuaris.